Gyenge játékkal sima vereség

Újabb komoly erőpróba várt az év utolsó előtti napján az Atomerőmű SE kosárlabdázóira, a bajnoki tabella második helyén álló Szolnoki Olajbányász ellen léptek pályára a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Az előző fordulóban a hazaiak Szegeden egy nem várt, nagyarányú vereségbe szaladtak bele, míg a paksi csapat jó játékkal, biztosan győzött az Alba ellen Székesfehérváron. A szolnoki összecsapáson sajnos nem sikerült megismételni a székesfehérvári jó szereplést, gyenge játékkal nagyarányú vereség lett a vége.

Taylor triplájával indult a mérkőzés, a következő paksi találatra közel három percet kellett várni, Goins is hármassal köszönt be. Közben azonban a hazaiak is dobtak egy hatost. Nem tudott mit kezdeni a szolnoki védekezéssel a paksi csapat, sokszor dobásig sem jutottak a támadóidő alatt, ha meg valahogy ráemelték, az sem kidolgozott helyzetből adódott. Az Olaj semmi különöset nem csinált, azon kívül, hogy jól védekezett, ők sem dobták túl magukat.

A második negyed elején tovább nőtt a különbség, két és fél perc alatt 8-2-t ment a Szolnok, paksi részről csak Buljevic zsákolását jegyezhettük fel. A következő percekben feljavult az ASE védekezése, kétszer is lejárt a hazai támadóidő anélkül, hogy kosárra tudtak volna dobni. Aztán az utolsó percekben ismét kezdett nyílni az olló. Többször mismatch alakult ki a paksi palánk alatt Pajor és Taiwo között. A paksi játékosok néha érthetetlen megoldásokat választva vagy technikait kaptak szabálytalanságokért, vagy eladták a labdát, és a hazaiak ebből könnyű kosarakat szereztek. Nagyon ellépett a Szolnok a huszadik perc végére.

A nagyszünet után sem változott a játék képe, sok volt a rossz passz, a rossz dobás, a negyed közepén már harmincegy pont volt a hazaiak előnye. Nagyon belőtték magukat, ebben a tíz percben hat hárompontos találatuk is beesett az ASE gyűrűjébe. Többször is időt kért Petar Mijovic, de semmi sem segített a piros-kékeken.

Az utolsó felvonás elején két hárompontos találat után 76-37-et mutatott az eredményjelző, kezdett macska-egér harccá válni a mérkőzés. A szolnoki edző beküldte a cseréit, az ASE pedig kihasználta a lehetőséget, és kozmetikázta az eredményt.

Szolnoki Olajbányász – Atomerőmű SE 84-63 (21-10, 21-11, 28-16, 14-26).
ASE: Frank -, Brown 14/12, Pajor -, Kovács 6, Eilingsfeld 9/3, Brzoja 10, Csizmadia -, Buljevic 6, Taylor 13/3, Kis Raul -, Gulyás -, Goins 5/3.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com