Bravúr Körmenden

A nyugati határszélre utazott az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata, Körmenden léptek pályára bajnoki mérkőzésen. A hazaiak hat mérkőzés óta veretlenek, míg a paksiak az előző fordulóban egy ponttal kaptak ki Szekszárdon a Sopron KC ellen. Az ősszel 106-87-re győzte le az Egis Körmendet a piros-kékek alakulata, ezen a mérkőzésen azonban nem tudott játszani az Achilles-ín gyulladással küzdő Eilingsfeld János. A rossz előjelek ellenére egy kemény, harcos meccsen egy ponttal jobb volt az ASE, és ismét győzni tudott a piros-feketék ellen.

A Körmend kezdett jobban, még nem telt el két perc, 5-0-ra vezettek a hazaiak, Buljevic pedig második személyi után már ült is le a padra. Frank 2+1-ével kezdte a felzárkózást a paksi csapat, Taylor kettese, majd Brzoja 2+1-e után már 7-8-at mutatott az eredményjelző. Nem telt még el négy perc, és már megvolt az Atom öt személyi hibája, innen már minden szabálytalanság után büntetőt dobhattak a hazaiak. Goins távolija után időt kértek a hazaiak, és két támadással később átvették a vezetést. Taylor, majd Brown célzott pontosan távolról, nyolc perc elteltével 15-21 állt az eredményjelzőn. A hátralévő időben csak a Körmend talált be, de maradt a paksi előny.

Jól indult a második negyed, Taylor majd Brzoja volt eredményes közelről, hat ponttal ellépett az ASE. Egy kisebb hullámvölgy következett, és egy 8-0-s szériával átvette a vezetést a hazai társaság, ezúttal három perc negyven másodperc kellett ahhoz, hogy begyűjtse az öt személyit az Atom. A játékrész közepén 35-27-re léptek el a vasiak, ekkor nem volt ritmusa a piros-kékek játékának. Kis Raul pontjaival kezdte meg a felzárkózást a Paks, két tripla, majd két értékesített büntető került a neve mellé, és máris egy pontra csökkent csapata hátránya. Taylor triplája után már egyenlő volt az állás, majd a végén Brzoja is bedobta büntetőit, visszajött a meccsbe az ASE.

Brzoja három büntetőt is biztos kézzel értékesített, de nem jött a folytatás, míg a hazaiak hatot dobtak, az ASE egyet sem. Brown törte meg a gólcsendet, hárompontos találata után 50-50 állt az eredményjelzőn. A negyed közepén időt kért Petar Mijovic, négy ponttal ellépett a Körmend. Kemény küzdelem zajlott a pályán, sok szabálytalansággal, kivédekezett támadásokkal, és kevés ponttal. Brzoja büntetőivel és Brown triplájával egy kosárra feljött a paksi csapat a harmincadik perc végére.

Az utolsó felvonás elején Kovács Ákos közelről, büntetőből és távolról is betalált, átvették a vezetést a piros-kékek. Brown hármasa után már 65-69 volt az állás, de egy triplával és egy közelivel visszavette a vezetést a hazai társaság, időt kért az ASE, az ötödik perc közepén. Nem potyogtak a kosarak, sok volt a hiba, a pontatlanság mind a két oldalon, de két perccel a vége előtt 75-70-nél már nagyon meleg volt a helyzet. Jött azonban Taylor, két közelivel és két értékesített büntetőjével, tizenöt másodperccel a vége előtt, már a paksi csapatnál volt az előny. Időt kértek a körmendiek, de már nem tudtak pontot szerezni a hátralévő időben, ASE győzelemmel ért véget a mérkőzés.

Egis Körmend – Atomerőmű SE 75-76 (19-21, 25-23, 17-15, 14-17).
ASE: Frank 3, Brown 11/9, Pajor -, Kovács 8/3, Brzoja 14, Csizmadia -, Buljevic -, Taylor 23/9, Kis Raul 10/6, Gulyás -, Goins 7/3, Szalai -.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks