Felújítanak egy járdaszakaszt a Tolnai úton

– Egy olyan felújítás kezdődik el, amit már sok éve tervezünk, és nemcsak a járdát újítja fel, hanem a vízelvezetést is korszerűsíti a kivitelező a munkálatok során – mondta Leber Ferenc alpolgármester, a hetes számú választókörzet képviselője, a Tolnai út 6/b előtti járdaszakasz korszerűsítése beruházás munkaterület-átadásán. Leber Ferenc azt mondta, hogy az épületnél állandó problémát jelent, hogy nagy esőzésekkor befolyik a víz a garázsba. Kiemelte, hogy ez a felújítás nem oldja meg teljesen ezt a problémát, de egy lépés ennek érdekében. – Ha a lakóközösség döntést hozna a lejárót illetően, az végleges megoldást hozhatna. Néhány éve készült egy műszaki javaslat, aminek lényege, hogy hátulról járnának a mélygarázsba – részletezte Leber Ferenc, hangsúlyozva, hogy a kis lépések politikájának híve, és örül a megvalósuló rekonstrukciónak.

Siklósi Zoltán ügyvezető (b.) és Leber Ferenc alpolgármester (j.). Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Siklósi Zoltán, a kivitelező ZO-BAU Építőipari Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy az időjárás függvényében tudnak dolgozni, igyekeznek március végére elkészülni a munkálatokkal. Kicserélik a csapadékcsatornát, amit a fák növekvő gyökerei tönkretettek, a csapadékvíz elvezetésére felületi víznyelőrácsokat helyeznek el, valamint a körülbelül 130 méter hosszú járdaszakasz térkő burkolatot kap. A munkálatok idején biztosítják a bejárást a társasházhoz, egyébként a gyalogosforgalom a kerékpárúton lesz biztosított.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A beruházás terveztetésére és kivitelezésére Leber Ferenc képviselői keretéből biztosított forrást, amit kiegészítettek a város költségvetéséből. A felújítás értéke nettó 12 millió forint.