Allianz Jégpályák Éjszakája a paksi műjégpályán

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) ismét megszervezi az Allianz Jégpályák Éjszakája programot, a legnagyobb hazai télisportrendezvényt. Az esemény központja ezúttal is a Városligeti Műjégpálya lesz, de Debrecen, Győr és Veszprém mellett több mint ötven további helyszínen, köztük Pakson is várják a jeges sportok kedvelőit 2022. január 22-én.

Az MJSZ hat évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a nagy sikerű múzeumok éjszakájához és a strandok éjszakájához hasonlóan országos rendezvénysorozatot indít, amelyen mindenki korcsolyát húzhat. A VI. Jégpályák Éjszakája 2021-ben a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ám 2022. január 22-én megrendezik az eseményt Allianz Jégpályák Éjszakája néven. Az esemény központja mellett, ami ez alkalommal is a Városligeti Műjégpálya lesz, országszerte több mint ötven helyszínen, köztük három kiemelt vidéki nagyvárosban – Debrecen, Győr, Veszprém – várják a jeges sportok és programok iránt érdeklődőket. Többek között Balatonboglár, Eger, Gyergyószentmiklós, Kőszeg, Miskolc, Nyíregyháza, Paks, Szarvas, Szigliget és Zalaegerszeg is felkerült az Allianz Jégpályák Éjszakája térképére. A helyszínek többnyire meghosszabbított nyitvatartással, kedvező árú belépőjegyekkel, DJ-kkel és jégdiszkóval, izgalmas és színes programokkal várják az érdeklődőket. A rutinos korcsolyázók több helyen megismerkedhetnek a jégkorong alapjaival is. Az esemény weboldalán, a jegpalyakejszakaja.hu oldalon minden pálya kapcsán pontos információkat találnak az érdeklődők.

A paksi városi műjégpályán 15 órakor a CsapAtom Kori Klub Sportegyesület jégkorong supermini, 3-3 elleni játékbemutatót tart, 16 órakor játékos jégvetélkedő lesz 6-12 éves gyerekeknek, 17 órakor korosztályonként amatőr kapura lövő versenyt tartanak, 18 órakor pedig tombolasorsolást. A jó hangulatról DJ Hooker gondoskodik. Lesz büfé, illetve a rendezvény ideje alatt kapható lesz paksi lángos és kürtőskalács. A program 22 óráig tart, a belépőjegy ára (délutáni) 600 forint.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal