Felőrölte az Oroszlány az ASE-t

A 2021/2022-es bajnokságban először lépett parkettra hazai pályán az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata, a Gesztenyés úti sportcsarnok felújítása miatt eddig albérletben, Szekszárdon kellett megvívnia az ellenfelekkel. Nem lehet azt mondani, hogy egy félelmetes katlan lett volna a szekszárdi, az ott lejátszott kilenc mérkőzésből csak háromszor győzött a paksi alakulat. A mai (01.29.), Oroszlány elleni összecsapás előtt többen is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódtak a piros-kékek közül, végül Eilingsfelden kívül mindenki pályára lépett, igaz, Goins sem bírta sokáig. Mielőtt feldobták volna a labdát, az „Örökös tiszteletbeli szakosztályvezető” címet adta át az ASE vezetése Tóth Jánosnak.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Nagy iramban kezdődött az első negyed, a vendégek találtak be először egy triplával. Két és fél percet kellett várni az első paksi pontokra, Goins középtávolija landolt a vendéggyűrűben. Keményen védekeztek a csapatok, Frank triplájával átvette a vezetést az ASE, de jött az egyenlítés. Pacevicius, majd ismét Frank volt eredményes, Goins közelije után 11-7-et mutatott az eredményjelző. Kimaradt néhány paksi támadás, az OSE viszont pontosan célzott, egy 6-0-s szériával átvették a vezetést. Brzoja kétszer egymás után talált be közelről, ismét az ASE-nál volt az előny, de a dudaszóra beesett egy vendég kétpontos.

Brown triplájával indult a második felvonás, egy hármas érkezett válaszul, majd Kovács Ákos dobta be a büntetőit, és még csak egy perc telt el. Felváltva estek a kosarak, hol az ASE, hol az OSE vezetett, egy-két pontnál nagyobb előnyre egyik fél sem tudott szert tenni. A nyolcadik perc végére egy 5-0-s rohammal 29-35-re meglépett a vendégcsapat, időt kért Mijovic mester. Taylor hármasával csökkent a hátrány, de az utolsó találatot ismét a vendégek szerezték.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A harmadik negyed első perceiben felváltva estek a kosarak, nem sikerült kivédekezni a vendégek támadásait, és fokozatosan növelték előnyüket, a negyedik perc végén 38-47-et mutatott az eredményjelző. A következő percekben sem változott a játék képe, paksi pontra oroszlányi volt a válasz, egy vendégtripla után időt kért a paksi kispad 46-54-nél. Sikerült az Atomnak három támadást is eredményesen befejezni, Brown büntetője után négy pontra csökkent a hátrány a kilencedik perc végén. A végjátékban ismét a vendégek koncentráltak jobban, egy hármassal és egy közelivel jelentős előnyre tettek szert.

A negyedik felvonás elején Kovács Ákos triplája és Taylor duplája után 55-59-nél időt kértek a vendégek. Először Kovács Ákos kettesével, majd Brown triplájával jött fel két pontra az ASE, de mindig jött a válasz, és egy kósza tripla, majd egy büntető után hét pontra hízott a vendégelőny. Taylor közelije után öt pontot szerzett a vendég, 63-73-nál hívta magához a játékosokat Petar Mijovic, és már csak három perc negyven másodperc volt vissza. A végén jól menedzselte az időt az Oroszlány, a paksi csapat pedig nem bírta el, hogy a magas emberei nem tudtak pályán lenni.

Atomerőmű SE – MVM-OSE Lions 73-82 (15-16, 17-21, 18-22, 21-22).
ASE: Frank 5/3, Brown 7/6, Pajor -, Kovács 18/6, Pacevicius 5, Brzoja 17/3, Csizmadia -, Taylor 15/3, Kis Raul 2, Goins 4.

Petar Mijovic: Semmi váratlan dolog nem történt ma este, sem Eilingsfeld, sem Goins nem tudott dolgozni a héten, és az új játékosunk csak a hét közepén érkezett. Azzal kell dolgoznunk, ami van, bízom benne, hogy előbb-utóbb valaki rendbejön.

Kovács Ákos: Nagyon csalódott vagyok, nagyon kellett volna a győzelem, de sajnos nagyon karcsúak vagyunk magasposzton. A végén kijött, hogy jóval nagyobb rotációval dolgozott az Oroszlány, kijött a frissességbeli különbség. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de javítanunk kell a következő meccseken.