A februári oltási napokról

Az átoltottság további növelése és a koronavírus-járvány újabb hullámának megfékezése érdekében februárban is minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton oltási akciót tartanak a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben. Ezúttal is fel lehet venni az oltást előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval. Továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akik négy hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani.

Az oltási akciónapokon a 12 év feletti korosztályt várják az oltópontokon. Az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Ahogy azt a kormány már bejelentette, már a negyedik oltás is kérhető, akár a most zajló oltási akciók keretében is. A negyedik oltás kérhető 18 év felett, ha a harmadik oltás beadása óta már eltelt négy hónap. Az olthatóság megítélése érdekében az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal és/vagy háziorvossal. Az oltóanyag-választás minden esetben az oltóorvos feladata, aki a pácienst ismerve a szakmai szempontok alapján dönt. Általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs. Azok az oltatlan személyek, akik fertőzésen átestek, várakozási idő nélkül a betegségből történt felgyógyulás után olthatók, olvasható a koronavirus.gov.hu honlapon.

További információkért ide kattintson.

Forrás: koronavirus.gov.hu