Elektronikus hírközlési építmény Cseresznyésben

Befejeződött a Paks-Cseresznyés összekötő szakaszon az elektronikus hírközlési építmény létesítése, a műszaki átadás-átvételi eljárást 2022. február 28-án tartották. A cseresznyési telefon és internet fejlesztési igényeket tartalmazó korábbi felhívásra a TARR Kft. vállalkozott, a cég saját költségére végezte el az igények felmérését, a tervezést és az engedélyezést követően a megvalósítást. A kivitelezési munka gyorsan ment, idén január 10-én kezdték és február 18-ra fejezték be. A projekt költsége közel 33 millió forint volt.

– A beruházás eredményeként 143 ingatlanban válik lehetővé a telefon, internet, kábeltévé szolgáltatás, ami óriási nagy lépés a település számára, ahova az elmúlt években nagyon sok fiatal költözött ki. Ez egy előremutató lépés, nagy szükség volt a beruházásra – összegzett Pirgi Zoltán, a településrész képviselője. Hozzátette, hogy egy hasonló fejlesztésen dolgozik az önkormányzat, a mobiltelefon-térerő erősítésének megvalósulása a cél.

Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Fb.-oldal

A TARR Kft. által most megépített nyomvonal hossza 9,57 kilométer, ebből 4,87 km légkábel és 4,7 kilométer alépítmény. A nyomvonalon 11 megszakító létesítmény és 69 FTTH kötődoboz van. A légkábel építésnél 120 E.ON oszlopot vettek igénybe. A felhasznált kábelek hossza tartalékokkal együtt 11930 méter. Az így elérhető TARR Kft. FTTH szolgáltatásában több mint 150 csatorna, 1000 Mbit/s internet, valamint telefon lesz elérhető, több mint 99,99 százalékos rendelkezésre állással. Várhatóan március végétől lehet majd szerződést kötni a szolgáltatásra.