Elvitték az adományokat a szeretetszolgálathoz

– Lenyűgöző ahogy Paks városa megmozdult az Ukrajnából menekülők érdekében – mondta Szántó Zoltán alpolgármester, aki arról tájékoztatott, hogy két mikrobusz és egy platós kisteherautó telt meg Szabó Péter polgármester hétvégén közzétett felhívása nyomán adományokkal hétfőn, a szállítmányt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaföldvári intézményébe vitték ma (03.01.).

Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Fb.-oldala

Lipták Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaföldvári intézményének vezetője úgy tájékoztatott, hogy az egyébként több helyről hozzájuk érkező adományokat Budapestre viszik, onnan pedig a szeretetszolgálat beregszászi központjába. Azt is elmondta, hogy készpénzadományokat is kaptak, amit azonban a továbbiakban nem fogadnak, aki ilyen módon szeretne segítséget nyújtani, bankszámlára utalással, vagy a 1350-es telefonszám hívásával teheti meg (bővebb információkért ide kattintson).

Hétfői pillanatkép a Paksi Képtárból. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Pakson a Csengey Dénes Kulturális Központban, a Paksi Képtárban és a Paksi Polgármesteri Hivatalban fogadták az adományokat, elősorban tartós élelmiszereket, matracokat, ágyneműket, tisztálkodószereket. Szántó Zoltán kiemelte, hogy szállásfelajánlások is érkeztek a lakosság részéről, ezeket a Paks Kistérségi Szociális Központ gyűjti. Az önkormányzat a Prelátust jelölte ki érkezőpontnak, onnan helyezik el a menekülteket hosszabb időre igénybe vehető szállásra, illetve a Cseresznyéskert épületében 45 férőhelyet tudnak biztosítani erre a célra.

– Előzetes jelzés szerint a napokban 17-en érkezhetnek Paksra. Amennyiben tömegesen jönnek a városba, a védelmi bizottság utasításait kell követnünk, a nem kettős állampolgárságú, menedékes jogviszonyt kapott menekültek esetében pedig az idegenrendészeti hatóság iránymutatása követendő – mondta Szántó Zoltán, kiemelve, hogy az adománygyűjtés egész héten zajlik, majd szükség szerint a későbbiekben is folytatják.