Felújítási munka indul három utcában

Út és járdafelújítás indul márciusban a Kálvária és a Gábor Áron utcákban, valamint a Kápolna utca körforgó és Zsíros köz közötti szakaszán – jelentette be Szabó Péter polgármester ma (03.04.) sajtónyilvános szerződéskötésen. A kivitelező SÉD-GÉP Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. részéről Balassa Zoltán írta alá a megállapodást.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– A Kálvária utca gyűjtőút, forgalmas terület. A beruházásban felújítják az útfelületet, a járdákat, a temető melletti parkolót, valamint kicserélik az ívóvízgerinc-vezetéket és házi bekötéseket. A Gábor Áron utcában is megújul az út- és járdaburkolat, előbbi kétrétegű aszfaltot kap, utóbbi és a kapubejárók pedig térkő burkolatot. A Kálvária utcához hasonlóan a Kápolna utcában megújuló szakaszon is nagy a forgalom, ami a bölcsőde megnyitásával meg is növekedett. Az utat aszfaltozzák, és a bölcsőde felőli oldalon lévő járdát térkövezik – összegzett Szabó Péter.

Balassa Zoltán, a kivitelező SÉD-GÉP Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy a tervek szerint a Kápolna utcában negyven nap alatt végeznek a kivitelezéssel, várhatóan két napon kell teljes munkaidőben útlezárásra számítani. A Gábor Áron utcai projektet száz napra tervezik, a lakóforgalmon kívül az átmenőt megpróbálják kizárni a munkálatok idejére. A Kálvária utcai kivitelezés tart majd a legtovább, az ivóvíz-rekonstrukció miatt a Csonka és a Vas köz, valamint a Hegyalja utca egy részén is várható lesz átmeneti vízhiány.

A szerződéskötésen elhangzott, hogy a felújítások eredményeként kényelmesebbé és biztonságosabbá válik a közlekedés. A három beruházás összértéke közel 294 millió 746 ezer forint, a munkálatok kormányzati támogatással valósulnak meg. A munkaterület-átadásokat március 11-re tervezik, a munka március 16-án indul mindhárom helyen.