Segítsünk együtt Visknek!

Segítsünk együtt Visknek! elnevezéssel indított kampányt Paks Város Önkormányzata, a Paksi Atomerőmű Zrt., a Paks II. Zrt., az Atomerőmű SE, a Paksi FC, a PIP Nonprofit Kft. és a PADOSZ. A részletekről március 8-án tartottak sajtótájékoztatót a városházán.

Fotó: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

– Amikor ez a humanitárius katasztrófa elkezdődött, eszünkbe jutottak az orosz, ukrán és a kárpátaljai magyar barátaink, a testvértelepülésünk, Visk lakói, és eldöntöttük, hogy egy célzott kampánnyal támogatjuk őket – mondta Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, az Atomerőmű SE elnöke. Arról is tájékoztatott, hogy a cég már felmérte a tulajdonában levő lakásállományt, hogy az üres lakásokat fel tudják ajánlani a Kárpátaljáról érkezők számára, már érkeztek is családok.

– A Paks II. ZRt. munkavállalói eddig is számos jótékonysági kezdeményezésben vettek részt, természetes, hogy csatlakoztunk a közös kiállást szorgalmazó kampányhoz – mondta Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója, hozzátéve, hogy sok munkatársuk már a jelenlegi akció előtt is tett felajánlásokat, továbbra is erre buzdítják őket.

Szabó Péter, Paks polgármestere kiemelte: továbbra is kérik a paksiak segítségét, az adományokat – paplanokat, ágyneműt, matracokat, tartós élelmiszereket és tisztálkodószereket – a Csengey Dénes Kulturális Központba juttathatják el. Elmondta, hogy a Segítsünk együtt Visknek! kezdeményezés keretében arra is van lehetőség, hogy a Viski Magyar Óvodáért Közhasznú Alapítvány 10300002-10546132-00014900-es számlájára pénzadományt utaljanak a segíteni szándékozók.

– Arra buzdítom a város összes sportolóját és szurkolóját, hogy segítsenek a bajba jutott embereknek. Korábban is fogtunk már össze bajba jutott családok, gyerekek érdekében. Most még nagyobb szükség van a segítségre – emelte ki Balog Judit, a Paksi FC elnöke.

A pénzbeli és természetbeni adományok mellett az önkormányzat a Prelátusban, illetve a katasztrófavédelem közreműködésével a Cseresznyéskert Erdei Iskolában helyezi el a Kárpátaljáról érkezőket, de számos civil felajánlás is érkezett elszállásolásukra.