Robotfűnyíró a Táncsics parkban

Mostantól négy elektromos robotfűnyíró segíti a DC Dunakom Zrt. szakembereinek munkáját a Táncsics parkban. A környezetbarát gépek akár ötezer négyzetméteres területen is alkalmazhatók. Az új eszközök akkumulátorral működnek, emellett lopásvédettek és GPS is van bennük – tájékoztatott Domonkos Tamás, a DC Dunakom Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, egy mobilapplikáció segítségével nyomon lehet követni a robotfűnyírók helyzetét, töltöttségi szintjüket, illetve azt is, hogy igényelnek-e karbantartást.

A gépek önműködőek, miután befejezték a fűnyírást, visszatérnek a dokkolójukba, ahol feltöltődik az akkumulátoruk. A rendszer riasztást ad, ha valaki a munka során megemeli az egyik robotfűnyírót. A lakosság szempontjából teljesen biztonságosak, ha valaki elé vagy mellé áll, nem okoz neki kárt az eszköz. A DC Dunakom Zrt. kéri a lakosságot, vigyázzanak az új eszközökre.

Szabó Péter polgármester szerint a mostani beruházás a Táncsics parkban nagyon jól beleillik az Okosváros és Zöldváros programokba. Hozzátette, már több olyan beruházás is megvalósult, amelyek jól mutatják a település fejlődését, ilyen például az elektromos buszok beszerzése, okospadok kihelyezése, vagy az okoszebrák létesítése is.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks