Óvodába hívogató 2022 – Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág Tagóvoda

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

Nagy múlttal rendelkező óvodánk a Tolnai úton várja leendő óvodásait, öt csoportban, családias légkörben. A Hétszínvirág név számunkra nagy jelentőséggel bír, a virág a természetszeretetünket, a sok szín a változatosságot és a gyermekkorra oly jellemző fantáziagazdagságot, mesebeliséget jelképezi. Gyermekcsoportjainkban lelkes, elhivatott óvodapedagógusok látják el a nevelőmunkát. Csoportszobáink tágasak, világosak, ahol a mindennapi tevékenységeket biztonságos és szeretetteljes légkörben tudjuk megvalósítani. Számunkra a legfontosabb, hogy a gyermekek nap mint nap pozitív élményekkel gazdagodjanak, jól érezzék magukat, szüleik biztonságban tudják őket. A környezeti nevelés fontosságát, személyiségformáló szerepét tekintjük óvodai nevelésünk vezérfonalának, ezért az óvodában megvalósuló tevékenységeket erre fűzzük fel. Az óvodába lépés pillanatától alkalmuk van a gyermekeknek arra, hogy a természet csodáit felfedezzék.

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a felnövő generáció szeresse, tisztelje, óvja és védje a természetet és környezetét. A természet iránti pozitív attitűdök alakítását segíti a Zöldszíves filozófia, megismerését szolgálja a Madarász-ovi program, illetve a vizsgálódásokhoz, kísérletezésekhez kialakított úgynevezett természetbúvár-szoba és az udvarunkon található környezeti nevelési minitanösvény. A lepkekertünkben, a gyógynövénykertben és a magaságyásokban a gyermekekkel együtt gondozzuk a növényeket, betekintést nyerhetnek a komposztálás folyamatába, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, valamint az állatok védelmére is nagy hangsúlyt fektetünk. Az óvodánktól búcsúzó gyermekeknek Zöldszíves tábort, erdei óvodát szervezünk. Folyamatosan korszerűsödő óvodánk tornaszobával és sószobával is rendelkezik, melyek a gyermekek egészségét szolgálják. A nevelési év keretében labdás foglalkozást, gyermek néptáncot, vízhez szoktatást, gyógytestnevelést, hitoktatást kínálunk. Pedagógusaink számára a tehetséggondozás épp olyan fontos, mint a felzárkóztatás. A lassabban fejlődő gyermekekkel gyógypedagógus, logopédus és fejlesztőpedagógus foglalkozik.

Paks Város Önkormányzata által fenntartott óvodákban a beíratás időpontja: 2022. április 25–26. (hétfő-kedd) 7.30–17.00 óra.