Keith harminc pontja sem volt elég

A férfi kosárlabda NB I/A csoportjának alsóházában is elkezdődtek a középszakasz mérkőzései. Az Atomerőmű SE csapata a táblázat utolsó helyéről 7 győzelemmel és 19 vereséggel indult neki a hat mérkőzésből álló sorozatnak. Mai ellenfele a Zalaegerszeg a 11. helyen zárta az alapszakaszt, 9/17-es mutatóval. A paksi keretben mindenki egészségesen várta a mérkőzést, a hat légiós közül ezúttal Paceviciust nem nevezték be.

Goins duplájával indult a mérkőzés egy hármas érkezett válaszul. Eilingsfeld, Goins, Eilingsfeld voltak a pontszerzők, majd Brzoja is betalált közelről, 5-9-es állásnál időt kértek a hazaiak két perc ötven másodperc elteltével. Eilingsfeld sapkázta le Hortit az ASE palánk alatt, majd Keith is betalált a gyűrű alól, 7-11-et mutatott ekkor az eredményjelző. Egy 5-0-ás szériával átvette a vezetést a ZTE a nyolcadik perc közepén, de Brown triplája után újra az ASE-nál volt az előny. Keith büntetői és Kovács Ákos közelije után újra négy ponttal vezettek a piros-kékek. A paksi csapat irányította a játékot, kézben tartotta a mérkőzést, de az utolsó percben teljesen leblokkoltak. Előbb egy triplával zárkóztak, majd egy duplával már vezettek a hazaiak, majd egy rossz paksi támadás után egy másodperccel a vége előtt saját alapvonalukról lőtték a labdát, és a zalai játékos senkitől sem zavartatva egy dudaszós triplával négypontosra növelte a kék-fehér előnyt.

A második felvonásban egy teljesen megzavarodott paksi csapat volt a pályán, rossz védekezés, kihagyott dobások követték egymást, a ZTE pedig fokozatosan növelte előnyét. A hatodik perc közepén ASE időkérés következett 40-24-es állásnál, de ez sem sokat segített, az utolsó percekben két távoli találattal komoly hazai előnnyel ért véget az első félidő.

A harmadik negyedben Keith révén tartotta a lépést az ASE, Brzoja hármasa után időt kért a ZTE 56-41-nél. Jó tanácsokat adhatott a hazaiak mestere, pár percen belül már 66-46 állt az eredményjelző táblán. A végén Keith és Goins pontjaival feljött 15 pontra az ASE.

Az utolsó tíz percben egy másik ASE-t láthattunk, keményen védekeztek, és eredményesen támadtak, de az első félidőben összeszedett tetemes hátrányt már nem tudták ledolgozni. Kovács Ákos kettő, Brown és Taylor egy-egy triplát süllyesztett el a hazai gyűrűben, Keith pedig szorgalmasan gyűjtötte a pontokat a gyűrű alól. Az utolsó percben sikerült tízen belülre kerülni, Taylor labdaszerzés után zsákolt, azzal állította be a végeredményt.

Zalaegerszegi TE – Atomerőmű SE 87-81 (22-18, 27-13, 19-22, 19-28).
ASE: Frank 2, Brown 6/6, Pajor 3/3, Keith 30/6, Kovács 13/6, Eilingsfeld 7, Brzoja 7/3, Orgona -, Taylor 7/3, Goins 6, Kis Raul -, Karosi NJ.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks