Győzött az ASE a PVSK–Veolia elleni mérkőzésen

A férfi kosárlabda NB I/A csoportjának alsóházában a harmadik fordulóra került sor. Az Atomerőmű SE csapata a táblázat végén álló PVSK–Veolia csapatát látta vendégül, a hat légiós közül ezúttal Pacevicius kapott pihenőt. A hét közepén, Nyíregyházán aratott győzelem után újabb létfontosságú összecsapáson, magabiztos győzelmet aratott az ASE.

Jól indult a mérkőzés, Taylor, Frank és Eilingsfeld pontjaival 5-0-ra ellépett az ASE, a vendégek első pontjaikat büntetőből szerezték, a negyedik perc elején. Eilingsfeld zsákolt, majd egy közelit értékesített, 9-2-őt mutatott az eredményjelző. Ezután megtorpant az ASE, és a vendégek három perc alatt egy 8-0-ás szériával átvették a vezetést. Ezután fej fej mellett mentek egy ideig a csapatok, de Brzoja büntetőjével és Keith triplájával ismét sikerült előnyt szerezni, a negyed utolsó találatát Kovács Ákos szerezte büntetőből.

Jól indult a második felvonás is. Keith büntetőből, majd Goins zsákolással volt eredményes. Eilingsfeld közelije után 24-19-et mutatott az eredményjelző. A paksi erőcsatár ezután egy óriásit zsákolt, de a pécsiek nem engedték leszakítani magukat, és feljöttek 26-22-re. Frank volt eredményes a gyűrű alól, majd egy újabb Goins-zsák következett. A hatodik perc vége felé időt kért a Pécs. Hogy legyen miért ünnepelnie a közönségnek, Goins egy újabb zsákolást mutatott be, amivel már nyolc ponttal ellépett az ASE. Tartotta egy darabig előnyét a Paks, de a negyed végére visszakapaszkodtak a pécsiek, döntetlenre hozva a második tíz percet.

A nagyszünet után a vendégek jöttek ki frissebben az öltözőből, és egy triplával, majd egy közeli találattal egyenlítettek. Összekapta magát az ASE, Keith kétszer két büntetőjével és Eilingsfeld zsákolásával hat ponttal meglógott a paksi csapat. Taylor egyegyezett és szerzett két pontot, a vendégek pedig időt kértek a negyedik perc végén. Elkapta a ritmust a hazai társaság, és Brzoja, Taylor pontok, és két Eilingsfeld zsákolás után tíz pont fölé nőtt a paksi előny. Ezután Keith percei következtek, különböző „testhelyzetekből” is betalált, zsinórban szerzett hat pontjával 59-44-re alakította az állást. A vendégek faragtak a hátrányukból, de Brown triplájával tíz pont felett maradt a hazai előny a harmincadik perc végére.

Rosszul kezdődött a negyedik negyed, Keith-t faultolták egy hárompontos kísérlete alatt, a bírói síp néma maradt, a paksi játékos faultolta a vendégjátékost, a játékvezetők azonnal kiállították, így a következő mérkőzésre automatikus eltiltás vonatkozik rá. Szerencsére nem zavarta meg a piros-kékeket egyik legjobbjuk elvesztése, Goins, Kovács Ákos, Brzoja, majd egy Pajor tripla, tizenhat pontra hízott a paksi előny. A mérkőzést stílszerűen egy Eilingsfeld zsákolás zárta. A népszerű Johnsy hétszer, Goins háromszor húzta be a gyűrűbe a labdát a mérkőzés során.

Atomerőmű SE – Pécsi-VSK Veolia 82-66 (19-14, 19-19, 24-17, 20-16).
ASE: Frank 3, Brown 5/3, Pajor 3/3, Keith 15/3, Kovács 4/3, Eilingsfeld 27, Brzoja 7, Orgona -, Taylor 8, Kis Raul -, Goins 10, Szalai -.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Pavlik Jan: A bajnokság során nem sokszor játszottunk úgy, mint az utolsó két mérkőzésen, és ha így folytatjuk, és mindenki odateszi magát, akkor a következő mérkőzéseken is lesz esélyünk a győzelemre. Megérdemelten nyertünk.

Kis Raul: Nagy energiával jöttünk ki, és megmutattuk, hogy van tartásunk. Ha ilyen teljesítményt nyújtunk a következő meccseken is, nem lehet gond a play-out.