Elkészült a Kápolna utcai felújítás

Elkészült a Kápolna utca körforgó és Zsíros köz közötti szakaszának felújítása, a műszaki átadás-átvételt ma (04.20.) tartották.

Szabó Péter polgármester elmondta, hogy 2021. decemberben adták át a teljes körűen felújított Kápolna utcai bölcsődét, ami mellett egy parkoló is épült, és a munkálatok során sokat sérült ez az útszakasz, ami egyébként sem volt már jó állapotban, valamint a bölcsőde megnyitásával még nagyobb lett a forgalom, ezek indokolták a felújítást. A beruházás közel nettó 19 millió forintból valósult meg. A munkálatok során új aszfaltburkolatot kapott az útszakasz, valamint a bölcsőde felőli oldalon térkőburkolatot a járda.

Szabó Péter arról is tájékoztatott, hogy az önkormányzat szeretne körforgót építtetni a Kápolna utca és Zsíros köz kereszteződésben, aminek a tervei már elkészültek, valamint a Pollack Mihály utca felől a Zsíros közön keresztül egy kerékpárutat, ami a Rákóczi utcára vezetne, és ott csatlakozna rá a már meglévő kerékpárútszakaszra.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Kápolna utcai felújítás kivitelezője a SÉD-GÉP Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. volt, a kivitelezési szerződést március elején írták alá. Ahogy akkor hírt adtunk róla, ezen útszakasz mellett út- és járdafelújítást végez a cég a Kálvária és a Gábor Áron utcákban is. A szerződéskötésen elhangzott, hogy a felújítások eredményeként kényelmesebbé és biztonságosabbá válik a közlekedés. A három beruházás összértéke közel 294 millió 746 ezer forint, a munkálatok kormányzati támogatással valósulnak meg. Ez a cikk ide kattintva olvasható.