Játszótérfejlesztések a városban

Több mint ötven millió forintot fordított játszótereinek korszerűsítésére 2021-ben Paks Város Önkormányzata – ismertette sajtótájékoztatón Szabó Péter polgármester. Négy tagóvoda udvarára került új játék és gumiburkolat ebből az összegből, a közterületi játszóterek közül pedig hétre telepítettek új játékokat az elmúlt esztendőben.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Harminchárom millió forintot fordított a közterületi játszóterek fejlesztésre tavaly az önkormányzat, ebből hét játszótérre került új játék, illetve gumiburkolat, tájékoztatott Szabó Péter polgármester kiemelve, hogy a játszóterek korszerűsítését folyamatos, kiemelt feladatának tekinti a város, ennek köszönhetően Paks valamennyi játszótere biztonságos és jól felszerelt. A Kodály Zoltán utcai játszótérre új hintát és egy zenélő játékot telepítettek, az Erkel Ferenc utcai játszótérre is új hinta került ütéscsillapító gumiburkolattal. A Toldi utcai játszótéren új kéttornyos, csúszdás vár is várja már a kicsiket, az Árnyas utcain új rugózó körforgó, az ürgemezein új rugós játék és egy új dupla hinta. A Kurcsatov utca mellettin játszóvárat építettek, alá gumiburkolatot, a Tulipán utcain pedig a meglévő fészekhinta alá került biztonságot jelentő új burkolat.

– Az óvodák udvari fejlesztéseire mintegy 17 millió forintot költött az önkormányzat 2021-ben – tudtuk meg Paks polgármesterétől, aki azt is elmondta, hogy mint minden intézményi fejlesztés az udvari játékok bővítése is az intézményvezetők igényeire figyelemmel zajlott tavalyi is.

Buják Emília főkertészi referens arról tájékoztatott, hogy a Paksi Benedek Elek Óvoda Kishegyi úti tagóvodába új játszóvár került ütéscsillapító gumiburkolattal, valamint egy NOVUM kombinált eszköz, és egy négyszemélyes mérleghinta. A Paksi Napsugár Óvoda dunakömlődi tagóvodájába új mókuskereket, az Eötvös utcai tagóvodájába rugós egyensúlyozót telepítettek a szakemberek, a Vörösmarty utcai székhelyintézményében pedig a meglévő süllyesztett kerti szegéllyel határolt, kör alakú zöldfelület új öntött gumiburkolatot kapott. Buják Emília hozzátette, hogy már zajlik a 2022-es intézményi igények felmérése.

A közterületi és intézményi játszóterekre az önkormányzattal kötött szerződés alapján a Zo-Bau Kft. telepítette az új játékokat. A cég vezetője, Siklósi Zoltán elmondta, hogy szeptemberben kezdték el a munkákat, amelyek az új eszközök alatti gumiburkolatok kialakításával fejeződtek be idén tavasszal.