Kalocsai csapat nyerte meg a Teller Ede vetélkedőt

Hetedik alkalommal rendezte meg az Atomenergetikai Múzeum (AEM) már hagyományos fizikaversenyét, a Teller Ede vetélkedőt, amely a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társuláshoz tartozó települések 7. és 8. évfolyamos diákjainak szól. Ez volt az ötödik helyszínen tartott tudáspróba, ugyanis a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben az online térben, országos, egyéni formában valósult meg a program.

Hat csapat jelentkezett az április 27-i határidőig, mégpedig az első feladat elkészítésével: videófelvételen dokumentálniuk kellett a szabadesést különböző módokon, és mérésekkel, számolásokkal alá kellett támasztaniuk a látottakat. A második feladat prezentációja és a harmadik, számolási feladat már a múzeum épületében zajlott, levezetéseként pedig „kincskereső” játék is volt a palettán.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

Az idei versenyben az első helyen a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola diákjai végeztek, Szentesi Lili, Balogh Péter Máté és Kozma Patrik. Második lett a géderlaki Szent László Katolikus Általános Iskolából a Varga Zoltán, Molnár Luca és Posztobányi Attila alkotta formáció, és harmadik a Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola három diákja, Csapó-Kun Réka, Rosta Gergő és Terebesi Joel. A negyedik helyen a sokáig harmadik helyért holtversenyben álló Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata, Kovács Botond, Fritz Léna és Németh Dorina lett. Ötödik lett a Kalocsai Eperföldi Általános Iskola képviseletében Greksa Domonkos, Horváth Sára és Svecz Olga, míg hatodik a szintén kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Általános Iskola diákjai, Fekete Nándor, Zoltán Gábor és Vatai Zoltán.

A helyszínivel párhuzamosan online Teller Ede vetélkedő is zajlik, amelynek döntője május 13-án lesz. Közel harminc jelentkezővel zajlik az országos, egyéni megmérettetés.

(Felhasznált forrás: muzeum.atomeromu.hu)