Város napja – Forgalmi információk

Május 21-én a hagyományos felvonulás 9 órakor indul a Pollack Mihály utca és az Építők útja kereszteződésétől. A gyülekezés a Pollack Mihály utcában, a Bercsényi és az Építők útja közötti leállósávban történik. A menet elindítása és a kereszteződéseken való áthaladása rendőri biztosítással történik. A felvonulás az Építők útján végig haladva balra lekanyarodik a Kishegyi útra, és ezen haladva eléri a Barátság utat. Majd jobbra a Barátság útra bekanyarodva a SPAR parkolóján keresztül a gyalogosan felvonulók elérik az Atom teret, ahol számukra véget ér a felvonulás. A felvonulás legkésőbb 10 órakor véget ér.

Május 20-án és 21-én a lakótelepi SPAR, a Csengey Dénes Kulturális Központ és a kapcsolódó parkolók reggel 7 órától lesznek lezárva. A Kis Montázs parkolóját már május 19-én 18 órától lezárták.

Május 21-én 8 órától 24 óráig lezárják a Gagarin utcát. (Kishegyi út–Gagarin utca kereszteződésétől egészen az Ifjúság út–Gagarin utca kereszteződésig. (Halott Pénz koncert)

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

A 2022. május 21-i város napi felvonulással összefüggő lezárás ideje alatt az 1-es vonal járatai módosított útvonalon közlekednek. Az autóbuszállomás irányából érkező buszok nem kanyarodnak be az Újtemplom utcára, hanem végigmennek a Tolnai úton, majd a Kölesdi útra fordulva a nyugati elkerülő úton közelítik meg a Gesztenyés úti végállomást. A Gesztenyés útról indulva megállnak a Jedlik Ányos utcánál, majd tovább haladnak egyenesen az elkerülőn, és a Kölesdi úton keresztül jutnak el a Tolnai útra.

Mindkét irányban kimaradnak tehát a következő megállóhelyek: Újtemplom utca, Újtemplom utca 28., Barátság útja, Építők útja, Építők útja 35., Pollack Mihály utca, Móricz Zsigmond utca.

Az érintett járatok a következők: a Gesztenyés utcai végállomásról induló 9:15-ös és 9:45-ös járatok, a Dunakömlőd, forduló végállomásról induló 8:45-ös, 9:15-ös és 9:45-ös járatok.

A rendezvényről további információk a programfüzetben találhatók.