Az ASE sportcsarnok elől rajtol a Gemenc Nagydíj

Paksról startol a 48. Gemenc Nagydíj, erről tartott sajtótájékoztatót Szabó Péter, Paks polgármestere, dr. Kovács Antal, az Atomerőmű Sportegyesület elnöke és Szőke Gergő, a Szekszárdi Sportközpont ügyvezetője május 23-án délelőtt, a rajt helyszínén, az ASE csarnoknál.

A képen b.-j.: Szőke Gergő, a Szekszárdi Sportközpont ügyvezetője, Szabó Péter, Paks polgármestere és dr. Kovács Antal, az Atomerőmű SE elnöke. Forrás: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A körverseny első szakasza Tengelic, Kölesd, Medina, Harc érintésével Szekszárdon, a Béla király téren fut majd be július 16-án. Szőke Gergő arról beszélt, hogy az idei mezőnyben 15 nemzet 30 csapatában 180 kerékpáros vesz részt. A versenyzők között lesznek a Giro d’ Italia többszöri szakasznyertesei, Európa-bajnokok és magyar válogatott tagok is.

Szabó Péter polgármester úgy látja, hogy Pakson egyre többen választják a kerékpársportot és érdeklődnek a versenyek iránt. Felidézte, hogy 2018-ban Paksot is érintette a Tour de Hongrie verseny, amely nagyon sok nézőt vonzott, ugyanebben bízik a Gemenc Nagydíj esetében is.

A körversenyt az Atomerőmű Sportegyesület is támogatja. A szervezet elnöke, dr. Kovács Antal a kerékpárversenyek élmény- és látványvilágáról, a sportág népszerűségéről beszélt a sajtótájékoztatón. Mint mondta, külön öröm számára, hogy a paksi szakasz indulásával egy időben, az ASE csarnokban rendezik a Judo Atom Kupát, így igazi sportváros lesz július 16-án Paks. A kerékpárosok rajtját megelőzően csapatbemutatás és szabadidős programok is várják a szurkolókat és érdeklődőket az ASE csarnok előtt.