A díjazottakat és az újraválasztott elnököt kérdeztük

Ahogy arról korábban már írtunk, megtartotta éves közgyűlését az Atomerőmű Sportegyesület. A jelenleg 1170 tagot számláló ASE elnökségi tagokat és elnököt választott, és a hagyományoknak megfelelően átadták a klub örökös bajnoka és örökös tagja címeket. A közgyűlés után a díjazottak és az újra választott elnök mondták el gondolataikat a Paksi Hírnöknek.

Az olimpiai ötödik, kétszeres Grand Slam győztes dzsúdós, Pupp Réka azt mondta, nagyon örül, hatalmas elismerés hogy az ASE örökös bajnoknak fogadta, és a dzsúdós elődök után ő is bekerült az elitbe. – Továbbra is van bennem motiváció, van hova fejlődni, van hova tovább lépni, úgyhogy lehet előre menni. A közeljövőben három Grand Slam torna vár rám, jövő héten Grúziában, majd Mongóliában, utána pedig Budapesten lépek tatamira – tette hozzá.

Pupp Réka a díj átvétele után. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az ASE örökös tagja címet a klubot több mint harminc éve szolgáló Keszthelyi László, a dzsúdó szakosztály technikai igazgatója vehette át. – Az elmúlt években mindig itt ültem, és néztem, hogy ki kapja a címet. Most is gondolkodtam, hogy ki kapja meg, hát meglepett, hogy én voltam az, habár még nem vagyok nyugdíjas. Nagyon örülök, hogy a Rékával ketten kaptuk meg, ez a dzsúdó szakosztály elismerése, köszönöm, hogy ilyen helyre tettek bennünket – összegzett. A technikai igazgató az épülő dzsúdó csarnokkal kapcsolatban elmondta, hogy évekig dolgoztak vele, a tervezéssel, az előkészítéssel, aztán egy idő után visszavették tőlük. – Most a BMSK saját kezébe vette a kivitelezést, úgyhogy egy kicsit partvonalon vagyunk, és nézzük, ahogy készül, remélem, kész lesz most már – fogalmazott.

Keszthelyi László (j.) átveszi a díjat dr. Kovács Antaltól, az ASE elnökétől (b.). Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az újraválasztott elnök, dr. Kovács Antal a díjazottakról és az egyesület jövőbeni céljairól beszélt. Mint mondta, szerencsére sok olyan sportolójuk és tagjuk van, akik érdemesek lettek volna ezekre a díjakra. – Pupp Réka olimpiai ötödik helyezése után egyértelmű volt, hogy rá esett a választás, Keszthelyi László pedig már évek óta ott volt a jelöltek között. Ami külön jó, hogy ők még nagyon sokáig tagjai lehetnek az ASE dzsúdóközösségének – mondta.

A klub előtt álló feladatokról azt mondta, hogy az egyesület célkitűzései stabilak, az utánpótlást nagyon fontos a verseny szakosztályokat tekintve. – Szeretnénk regionális központi szerepet játszani a továbbiakban, ami ahhoz szükséges, hogy tovább lépjünk a minőségi nevelés irányába. Abban a néhány sportágban, amiben jelen vagyunk, az infrastruktúra jelentős része megvan, és amint elkészül a dzsúdóterem, egy további fontos létesítménnyel gazdagodik az egyesület. Ez a regionális szerepvállalás a szövetségekkel egyeztetve történik, már egyeztettünk a kajak-kenu és a kosárlabda szövetséggel, és ez most már a dzsúdóban is magától értetődik. Amit az elmúlt évtizedekben el tudtunk végezni saját nevelésű versenyzőkkel, tovább erősödhet, ha a régióból hozzánk kerülnek azok a tehetségek, akik eddig nem kerültek be, vagy elkerülték a rendszert, és esetleg egy kisebb klubból már nem tudnak szintet lépni vagy továbblépni. Úgy tudunk segíteni, hogy a fiatal itt végezze el a középiskolát, majd a tovább lépést, a felsőfokú tanulmányait is támogatjuk – összegzett dr. Kovács Antal, aki az idei költségvetésről is beszélt. – Nagyon sokat pályáztunk 2020-ban és 2021-ben, hogy túléljük a pandémiát. Most ezek a pályázatok nyilván nem lesznek, az infláció jelentős, úgyhogy kihívásokkal küzdünk. A Paksi Atomerőmű a létesítmények fenntartását és üzemeltetését vállalja, az elmúlt évekhez hasonló összegű támogatást megkapjuk. Megkötjük a szponzori szerződést is, ami eddig is megvolt, emellett kell még összerakni azt a pénzt, ami a működést stabilizálja. Igyekszünk pályázati pénzeket keresni, és folyamatosan egyeztetünk az önkormányzattal. Az ASE nagyon takarékosan és felelősséggel gazdálkodik, úgy tudunk eredményeket elérni és ekkora létszámot fenntartani, hogy az edzőink többsége másodállásban látja el a feladatát – összegzett dr. Kovács Antal.