Családi napot tartottak

Családi napra várta az érdeklődőket a Paks II. Zrt. A programot két év kihagyás után rendezte meg újra a projekttársaság. Az atomerőmű bővítésén dolgozóknak az ürgemezei strandfürdő területén szerveztek közösségépítő programokat. Az esti nagykoncertre a paksi lakosokat is várták a szervezők a hatóság által engedélyezett létszámkeretig. A sztárfellépő a Hooligans zenekar volt.

Kívülről csak forgolódásnak látszik, belülről viszont látványos séta az új atomerőmű területén. A virtuális valóság szemüvegnek köszönhetően a gyerekek megtapasztalhatták, milyenek lesznek az új blokkok és szomszédságukban az épületek. A VR szemüveget a Paks II. Zrt. családi napján lehetett kipróbálni. Az ürgemezei strandon rengeteg állomás közül választhattak az érdeklődők. A jókedv és felhőtlen hangulat garantált volt. A koronavírus-járvány ennél a programnál is közbeszólt korábban, most tudták ismét megrendezni.

Fotó: TelePaks

– Az elmúlt két évben nem tudtuk megrendezni ezt az eseményt. Nemcsak a Paks II. Zrt. munkavállalói és családtagjai vannak itt, hanem a PIP NKft., a Hunatom Zrt. illetve Süli János miniszter úr közvetlen munkatársai és családtagjai is. A programok úgy lettek felépítve, hogy 14-től 16 óráig a gyerekeké a főszerep, mindenféle játékot kipróbálhatnak – mondta Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója. Hozzátette, hagyomány, hogy minden évben egy általános iskola alsó tagozatának diákjait is meghívják. Most a Paksi Deák Ferenc Általános Iskolából jött mintegy kétszáz tanuló pedagógusokkal és töltöttek el a rendezvényen két órát. A játéklehetőségeken kívül limonádéval, fánkkal, jégkrémmel kedveskedtek a vendégeknek.

Délután az Origamies, este pedig a Hooligans adott koncertet a családi napon. A paksi lakosokat is várták a szervezők a hatóság által engedélyezett létszámkeretig.