Gyermeknapi programkavalkád

Színes programkínálattal várták a gyerekeket a hétvégén az ASE csarnokba és sportpályára. A MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Csengey Dénes Kulturális Központ közös rendezvényére folyamatosan érkeztek a családok, hogy kipróbálhassák a felhőkarcolók közötti virtuális sétát, a VR-fotózást, megnézhessék a jégvarázs sátrat, ugrálhassanak egyet a légvárban, de volt kisvonatozás, gyerekkoncert és nyereményjáték is.

Fotó: TelePaks

Meglepetés-ajándékot vehettek át a városi gyermeknapi rendezvényen azok a gyerekek, akik a különböző állomásokon a feladatok teljesítését igazoló pecsétekből legalább ötöt összegyűjtöttek. A nyereményjáték még inkább arra ösztönözte a családokat, hogy minden játékban részt vegyenek. A szülők és gyerekek nagy része a változékony idő miatt az ASE sportcsarnokban kezdte meg a pecsétvadászatot. A csokoládé-szökőkútnál édes szószba mártogatott szőlőt vagy éppen pillecukrot lehetett zsákmányolni. Majd onnan egyenes út vezetett Ellához, Olafhoz és a Jégvarázs-sátorhoz. Több helyszínen kellett a kreativitást és a kézügyességet bevetniük a családoknak.

Nem volt szokatlan látvány az sem, ahogy az édesapák és kis segítőik nagy papírdobozokkal telerakott hordágyat cipelve egyensúlyoztak végig egy pályán. Mások a kedvenc édességeiket ábrázoló kockákat raktak sorba. – A dobozok tetején található fém hurokba kellett betalálni egy madzaggal irányított kampóval. Nekünk sikerült, így megvan az első pecsét a füzetünkben – mondta a tízéves Nagy Balázs, aki Tengelicről érkezett az édesanyjával. Azt mondta, nagyon tetszik neki a gyereknap, mindent ki szeretne próbálni, különösen az exatlon-pályát, az euro-bungeet és a légvárat.

A legkisebbekre az Atommanók vigyáztak a sportcsarnok egyik sarkában, míg testvéreik kézműveskedtek, vagy éppen a légvárban vezették le felesleges energiájukat. Fodor Csilla két gyermekkel érkezett a sportcsarnokba. Azt mondta, hogy a festést követően a friss levegőre viszi a gyerekeket. A kinti játékok közül is többet ki szeretnének próbálni, ha az eső alábbhagy. Az óriás focidarts, exatlon-pálya mindenképp szerepelt a tervükben. Az emeleten sorban álltak a gyerekek a csillámtetoválás és a virtuális játékok előtt, hogy birtokukba vehessék azokat. Szabó Ádám bemutatta a gyerekeknek, hogyan kell egyensúlyozni a felhőkarcoló tetején kilógó pallón. Bár ez a séta csak egy virtuális térben zajlott, többeknek inukba szállt a bátorságuk, ahogy felhúzták a szemüveget és átkerültek egy más dimenzióba. A négytagú Takács család Dunaszentgyörgyről érkezett, és elsőként a VR-fotózást, instagram videó készítést próbálták ki. A paksi atomerőműben dolgozó családfő azt mondta, az izgalmas programokon túl a közösségi élmény vonzotta őket a gyereknapra.

A MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Csengey Dénes Kulturális Központ közös rendezvényét többen dicsérték. A résztvevők azt mondták, a szervezők minden korosztályra és érdeklődési körre gondoltak. – Az volt a célunk, hogy a városban és környékén élő gyerekeknek egy kis örömet, élményt okozzunk, és olyan játékokat is kipróbálhassanak, amiket eddig nem volt módjuk – mondta Ignits, Márta, az Atomx Kft. rendezvényszervezője.

Körhinta, Eurobungee, dodzsem. Az esős idő ellenére a kinti játékokat is szép számmal használták délelőtt a gyerekek a sportpályán, később a többi játékot is megépítették a szervezők. A program ideje alatt kisvonatok jártak a városban. Délután a Mesevarázs színházi előadást lehetett megtekinteni a sportpályán felállított sátorban, majd az Apacuka gyerekkoncertre várták a kicsiket.