Új közösségi tér várja a paksiakat

Új közösségi térrel bővült a Csengey Dénes Kulturális Központ. A KisCiCa elnevezésű teret július 7-én nyitották meg. Az Atom téren található új helyen zenei programokkal, hideg italokkal és mediterrán hangulattal várják az érdeklődőket a nyáron.

Fritz Hanna a Zafi névre hallgató sziámi macskáját hozta el a cicaszépségversenyre, a Csengey Dénes Kulturális Központnál kialakított új közösségi térre. Először egy fényképet készítettek a házi kedvencről, amit a kulturális intézmény közösségi oldalára raktak fel a kulturális központ munkatársai a többi nevezett cicáéval együtt. Ott zajlik a szavazás péntek délig. Az új közösségi tér a KisCiCa nevet viseli, ami egy mozaikszó. A Cinema Cafe-t, azaz a CiCa-t üzemeltető cég hozta létre az új helyet, innen az elnevezés. A cicaszépségversennyel szerettük volna megismertetni a paksiakkal ezt az új szórakozóhelyet – mondta Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója. Az új közösségi teret a büfé üzemeltetője és a kulturális központ egyrészt a városban levő kulturális, szórakozási lehetőségek bővítése érdekében hozta létre, másrészt ez lehetőség a paksi zenekarok bemutatására. A programok kialakítása még zajlik.

Fotó: TelePaks

– Úgy tervezzük, hogy kéthetente lesznek koncertek. Az intézmény termeiben egy tucat zenekar vagy egyéni előadó próbál rendszeresen, akiknek ez egy kiváló lehetőség a bemutatkozásra – mondta Márkus Zalán. Szerda délután többen a szórakozóhelyet megnyitó dzsesszkoncertre érkeztek, mások séta közben csatlakoztak és próbálták ki a mediterrán hangulatú közösségi tér függőszékeit, vagy éppen foglaltak helyet a földre elhelyezett párnákon. Miközben érkeztek a hűtött italok, koktélok, a Weisz Brothers különleges dzsesszkoncertjét lehetett hallgatni, ahol a zenekar többnyire saját kompozícióit játszotta el. – Hoztunk dalokat a szabadabb dzsesszből, klasszikus zenéből, népzenei elemekkel fűszerezve. Örülünk az új szórakozóhelynek. Úgy gondolom, hogy szükség van ilyen közösségi terekre, ahol a közönség összegyűlhet – mondta Weisz János, a zenekar egyik alapítója. Utánuk az Underground Hippies következett. A zenekar többek között rockot és funkyt játszik. Az új szórakozóhely nyújtotta bemutatkozási lehetőségnek különösen örülnek – mondta Engert Szilárd, az Underground Hippies énekese. Egész nyáron zenei programokkal várják az érdeklődőket a KisCiCa téren. A közösségi tér nyitvatartási rendje igazodik a kulturális központéhoz, vagyis 22.30-ig várják a hűsölni, kikapcsolódni vágyókat.

A KisCiCa megnyitója. Forrás: a Csengey kulturális központ Facebook-oldala