Újoncot igazolt az ASE

Újonc amerikai játékossal egy szezonra szóló szerződést kötött az Atomerőmű SE NBI/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A 206 cm magas, 104 kg-os, négyes és ötös poszton is bevethető Paul Atkinson Jr. egyetemi tanulmányait befejezve lépett a profik táborába.

Paul Atkinson, az ASE új játékosa Forrás: ase.hu

Paul az egyetemi évei kezdetekor több ajánlat között válogathatott, a Dayton, a UNC-Wilmington és a Richmond is szerette volna csapatában tudni, végül a Yale-t választotta, ahol három évadon keresztül összesen 91 mérkőzésen lépett pályára, 12.0 pont 5.6 lepattanó és 1.2 gólpassz volt az átlaga. A 2021/22-es szezonban az Indiana állambeli Notre Dame Egyetemre került, az utolsó egyetemi évében 35 mérkőzésen 12.5 pontot, 6.9 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt. 2022. április 12-én kiérdemelte az All-Atlantic Coast Conference Academic Team kitüntetést, amihez a minimális tanulmányi követelmény az előző félévben elért 3,0-as átlag, valamint a tudományos karrier során elért összesített átlag 3,0, illetve a legutóbbi szezonban elért sportolói eredmények.
Csirke Ferenc vezetőedző a következőket mondta az ase.hu-nak az új igazolásról: “Paul egy erős konferenciából érkezik. Sokrétű játékot mutatott, a 2-2 leváláson kívül, folyamatosan játszik háttal a palánknak, amire szükségünk van, ráadásul jó a tranzíciós játéka. 23 éves, egy fejlődni akaró játékosról van szó, remélem, hogy nagy segítség lesz abban, hogy elérjük a céljainkat.” Paul Atkinson Jr. röviden kommentálta szerződtetését: “Nagyon izgatott vagyok, hogy a Paks csapatához csatlakozhatok. Alig várom, hogy találkozhassak mindenkivel és elkezdhessem a profi karrieremet.”