Ámulatba ejtette a közönséget Pitti Katalin

Elvarázsolta hangjával a komolyzene kedvelőit paksi koncertjén Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes és kiváló művész, aki Berkes Jánossal lépett színpadra a IV. Komolyzenei Koncertesten július 16-án. A Szent István tér szinte megtelt, az érdeklődés a komolyzenei koncertsorozat történetében is kimagasló volt.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Verssel, valamint a Siller Nótakör dalcsokorral köszöntötte a Paksra érkező Pitti Katalint július 16-án. A Liszt Ferenc-díjas operaénekest a IV. Komolyzenei Koncertest sztárfellépőjeként üdvözölték városunkban. Az érdemes és kiváló művészt Szántó Zoltán fogadta virágcsokorral az Erzsébet Nagy Szálloda teraszán. Paks alpolgármestere szerint a találkozó és a koncert kiemelt helyen szerepel a város kulturális életében.

A köszöntést követően Pitti Katalin négylovas hintóra szállt és városnézésre indult. Dr. Hanol János az önkormányzat turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoportjának vezetője számos érdekességet árult el Paksról utazás közben a művésznőnek. A körút egyik állomása a Makovecz-templom volt, ahol egy turistacsoportnak még rögtönzött minikoncertet is tartott Pitti Katalin. Az érdemes és kiváló művész – ahogy fogalmazott – remek élményekkel gazdagodott, a köszöntő dalcsokornak, valamint a versnek is nagyon örült.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A IV. Komolyzenei Koncertest színpadi programja a Pro Artis művészeti iskola tanárainak és növendékeinek harmonikakoncertjével indult, majd a Paksi Városi Múzeum munkatársainak Bach-korabeli divatbemutatóját láthatta a közönség. Az ezt követő ünnepélyes megnyitó után Ijjas Noémi operaénekes, Tóth Emese korrepetitor, valamint Szabó Péter trombitaművész koncertezett. Pitti Katalin és Berkes János operaénekes „Opera gála” ária koncertjét 21 órától tekinthette meg a komolyzene-kedvelő paksi közönség. A Szent István tér szinte megtelt, az érdeklődés a komolyzenei koncertest sorozat történetében is kimagasló volt.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A koncerten a művésznő duettet is énekelt Berkes Jánossal. Pitti Katalin szerint régóta kiváló az összhang kettejük között. Azt mondta, hogy Berkes Jánossal már sok darabban énekeltek, koncerteken mindig a legnagyobb együttérzéssel és jólelkületű együttműködéssel dolgoznak. Berkes János mindig a lazább, jókedélyű, vidámabb énekeket kedveli, viszont a művésznő szerint a szerepeik javát úgy írták, hogy kevés az olyan darab, ami nem halállal végződik. Kevés a happy end, de úgy látja, hogy a bánatból, a fájdalomból lehet igazán nagy dolgokat alkotni.

A koncerten most is rivaldafényt kapott az Erzsébet Nagy Szálloda erkélye, Pitti Katalin a magasból énekelt a paksi közönségnek. A koncert végén pedig szintén az erkélyen virágcsokorral köszöntötte a művésznőt Süli János, a KKM paksi beruházásért felelős államtitkára. A program látványos tűzijátékkal zárult.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks