Egy teljes nap a nosztalgia jegyében

Nagy sikere volt az idei csámpai Nosztalgia találkozónak. A programot tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a településrészen.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Felfújható csúszda és különféle ugrálóvárak várták a legkisebbeket július 16-án, a csámpai közösségi ház udvarán. Tizennyolcadik alkalommal adott otthont a településrész a Nosztalgia találkozónak. A rendezvény kísérőprogramjai között lovaglási és lovaskocsikázási lehetőség, valamint kiállítások is várták a vendégeket, ahol régi eszközökön lehetett kipróbálni, hogyan kellett kukoricát morzsolni, a kiállított oldalkocsis motorkerékpárok az egykori közlekedést idézték fel, és a mezőgazdaság múltjának jókora szeletét mutatta be egy 1913-ban készült stabil motor, mellyel cséplődobot, vízszivattyút, és például gatter fűrészt működtettek réges-régen.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Volt tragacsverseny is, és a kulturális programokból sem volt hiány a rendezvényen. A Pusztahencsei Vadvirág Népi Táncegyüttes műsorával indult a színpadi programok sora a közösségi ház udvarán felállított rendezvénysátorban. Fellépett a MásKÉP Zenekar is, és a Csámpai Country Road Club produkciójának is tapsolhatott a közönség. A találkozó bállal zárult, a zenét a Medinai Tamburazenekar, valamint Atkári Lajos és társa szolgáltatta.

Feil József, a csámpai részönkormányzat képviselője szerint mára már az is nosztalgiává vált, ha a rendezvény kezdeteire emlékeznek. Véleménye szerint a legelső program volt a legmeghatóbb, akkor ugyanis olyan emberek találkoztak, akik 40 éve nem látták egymást. A közönség egyébként évről évre gyarapszik, volt olyan alkalom, amikor ezren látogattak el nosztalgiázni Csámpára.