Befejeződtek a munkálatok

Megújult a plébánia épülete Dunakömlődön. A projekt mintegy hétmillió forintból valósult meg. Az összeg egy részét a Pécsi Egyházmegye, a másik részét pedig Spiesz József képviselő ajánlotta fel.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Hónapokon keresztül dolgoztak a szakemberek, a munka eredménye szemmel látható a dunakömlődi plébánia épületén és annak környezetében is. Megújult a homlokzat és a lábazat, de készült egy féltetőrendszer is. A projekt részeként támfal is épült, így a terület teljesen védett a leomló lösztől. A beruházás mintegy hétmillió forintból valósult meg, amelyet adományként kapott a plébánia – tájékoztatott Fitt Szabolcs, a Paks-Dunakömlődi Római Katolikus Plébánia akolitusa. Hozzátette, egy részét a pécsi megyéspüspök, Felföldi László, a fennálló összeget pedig a körzet képviselője, Spiesz József ajánlotta fel.

A felújításnak az volt a fő célja, hogy az udvar visszakapja eredeti funkcióját. Az akolitus kiemelte, eddig életveszélyes volta a terület, így rendezvényt nem tarthattak. A felújításnak köszönhetően ez az akadály most már megszűnt. Fitt Szabolcs abban bízik, hogy a közösség tetszését is elnyeri majd a beruházás, és mindenki sajátjának tekinti majd a helyet. A tervek szerint a karácsonyi adventi udvart már a plébánia udvarában rendeznék meg.