Ez lesz a Szent István Napok programja

Az ürgemezei pihenőparkban tartják az idei Szent István Napok kulturális programjait augusztus 19–20-21-én. A részletekről Szabó Péter, Paks polgármestere és Márkus Zalán, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója tájékoztattak a helyszínen.

Márkus Zalán igazgató (b.) és Szabó Péter polgármester (j.). Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szabó Péter polgármester kiemelte, hogy a programsorozat tervezését, szervezését már tavaly megkezdték. – Magas színvonalú, tartalmas programkínálatot állított össze a Csengey Dénes Kulturális Központ, amelyben minden korosztály találhat kedvére valót – fogalmazott.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az augusztus 20-i városi ünnepség helyszíne változatlanul a Szentlélek-templom előtti tér lesz. A megemlékezés 10 órakor kezdődik, beszédet mond Szabó Péter polgármester. Közreműködik Feil Gréta (vers) és Racskó Eszter (ének). Az ünnepség végén megáldják az új kenyeret. Márkus Zalán az ürgemezei programok vendégfellépőivel kapcsolatban kiemelte, hogy az első napon a Csókkirály című koncert lesz a fő műsorszám Szulák Andrea, Csonka András, Feke Pál, Zséda, Veréb Tamás, Heincz Gábor Biga, hattagú női tánckar és a kilenctagú Crescendo Music Orchestra közreműködésével. A második napon a Carson Coma adja az esti koncertet, 21-én pedig a Follow the Flow. Fellépnek még a Tompeti és Barátai, László Attila, a Kolompos Együttes, a Tűzvirág Táncegyüttes, Alee, a Csurgó Zenekar, az ORIGAMiES, a Shisha Cafe, érkeznek a Vaga Banda gólyalábasok és a SzKíTon produkció. Arról is tájékoztatott, hogy a tűzijáték helyett idén is lézershow lesz.

Kísérőprogramokkal is várják az érdeklődőket, sok játéklehetőséggel a gyerekeket, többek között légvárakkal, VR sátorral, pedálos gokarttal, ügyességi játékokkal, tulipános parasztudvarral. Vásár-teret is nyitnak majd, ahol többféle harapnivalót kínálnak az árusok, valamint édességek, és termelői termékek is lesznek a palettán. A részletes programot hamarosan minden háztartásba eljuttatják.