A Kálvária utca átadásával zárult a projekt

Befejeződött a Kálvária utca felújítása is, ezzel lezárult a Paks belterületi utak és járdák felújítása elnevezésű projekt, amely tartalmazta még a Gábor Áron utca, valamint a Kápolna utca körforgó és Zsíros köz közötti szakaszának rekonstrukcióját. A beruházási csomag megvalósítására önkormányzati útfelújítás jogcímen kapott kormányzati támogatást Paks.

Márciusban írták alá az önkormányzat és a kivitelező képviselői a Kálvária és a Gábor Áron utcák, valamint a Kápolna utca körforgó és Zsíros köz közötti szakaszának felújításáról szóló szerződést. A Gábor Áron utcában megújult az út- és járdaburkolat, előbbi aszfaltburkolatot kapott, utóbbi és a kapubejárók térkő burkolatot. A Kápolna utcában megújult szakaszon az utat aszfaltozták, és térkő burkolatúvá építették át a bölcsőde felőli oldalon lévő járdát. Mindhárom területen határidőre fejeződött be a kivitelezés, utolsóként a Kálvária utcában, ahol a műszaki átadás június 27-én kezdődött el.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Balassa Zoltán, a kivitelező SÉD-Gép Kft. ügyvezetője úgy tájékoztatott, hogy a Kálvária utcában, illetve az Öreghegy utca 2–10. szám közötti szakaszon felújították az útfelületet, a járdákat, a temető melletti parkolót, valamint kicserélték az ivóvíz-gerincvezetéket és házi bekötéseket, illetve a Vas közben térkő burkolatot kapott a közlekedési felület. Szántó Zoltán alpolgármester azt mondta, hogy a Kálvária utca a Malomhegy belépője, így igen forgalmas területről van szó, ami nagyon rossz állapotban volt, megérett a felújításra. Pálmai Klára, a körzet önkormányzati képviselője kitért arra, hogy a körzetben megújult Szentháromság tér, Kömlődi utca és Anna utca után örömmel érkezett egy újabb megújított utca műszaki átadására. Hozzátette, hogy szeretné a képviselői keretét a Könyök utca felújításának terveztetésére fordítani. A műszaki átadáson Ulbert Sándor, a képviselő-testület gazdasági bizottságának elnöke is részt vett. Köszönetüket fejezik ki az érintett lakosságnak, hogy türelmesen viselték a munkálatokkal együtt járó kellemetlenségeket. A Kálvária és a Gábor Áron utcák, valamint a Kápolna utca körforgó és Zsíros köz közötti szakaszának felújítása összesen közel 294 millió 746 ezer forintba került, a munkálatok kormányzati támogatással valósultak meg. A felújítások eredményeként kényelmesebbé és biztonságosabbá válik a közlekedés.