Térerő-Erőtér a Csengeyben kint és bent

A nyers erőé volt a főszerep a Strongman Premium Liga paksi, harmadik fordulójában. A Térerő-Erőtér elnevezésű rendezvényen, ahol tíz résztvevő öt versenyszámban mérte össze erejét, színes kísérőprogramokkal is várta az érdeklődőket a szervező Csengey Dénes Kulturális Központ.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Egy 18 tonnás elektromos kukásautó elhúzása, függőemelés és súlycipelés is szerepelt a Pakson megrendezett Strongman Premium Liga harmadik fordulójának próbái között. Az országos erősember versenysorozat újabb állomásán tíz résztvevő öt versenyszámban mérte össze erejét. A megmérettetésen Véró Alex nyert, másodikként Molnár Zsoltot köszöntötték, a harmadik helyen Mészáros Dávid végzett.

Boda Gábor, a Prémium Rendezvényszervező Zrt. vezetője úgy tájékoztatott, hogy a prémium liga versenyein jellemzően van egy különleges versenyszám is, általában ez a kamionhúzás, de például Pakson tavaly egy elektromos buszt húztak a versenyzők, idén pedig a már említett elektromos kukásautót.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az időjárás most nem kedvezett a résztvevőknek, ugyanis a rendezvény napja volt eddig az év legmelegebb napja, a hőmérő negyven Celsius-foknál is melegebbet mutatott. Véró Alex súlyemelő így is a legjobb teljesítményét nyújtotta, és hazavihette az első helyezésért járó kupát. – Nem számítottam rá, igazából azzal a céllal jöttem, hogy az első háromban benne legyek. Láttam, hogy néhány versenyszám fekszik nekem, és próbáltam ezt kihasználni. A hőség miatt leginkább fejben készültem, hogy tudjak koncentrálni. A súlyok nem voltak ismeretlenek, de ez a meleg nagyon megnehezítette a versenyt – nyilatkozta a legeredményesebb versenyző.

A tavalyi győztes, a bölcskei súlyemelő Molnár Zsolt idén második helyezést ért el. – Nagyon erős a mezőny, én fiatalokkal versenyzek master korban, 42 éves vagyok, ők 25-30 évesek. Örülök az eredménynek, és úgy érzem, a fiatalokat tudom oktatni – mondta a verseny után Molnár Zsolt.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Térerő-Erőtér elnevezésű programon az Atomenergetikai Múzeum is kínált látnivalókat, Többet ésszel, mint erővel címmel látványos bemutatókat tartottak. A szervező Csengey Dénes Kulturális Központban dr. Neszmélyi Emil hegymászó motivációs előadását hallgathatták meg az érdeklődők Tibet felől a világ tetején. Az első sikeres magyar északi Everest-mászás története címmel. Volt habparty, és koncertet adott az Anima Sound System. A Csengey központ parkolójában tartott programot látványos motoros kaszkadőrshow zárta.