Kosárlabda – teljes a csapat

Az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződést kötöttek Devonte Greennel. A 25 éves, 191 cm magas, 84 kg súlyú, kettes/hármas poszton bevethető játékos az előző idényben a görög első osztályban szereplő Larisa csapatában játszott. Az ASE új szerzeménye New York állam West Babylon városában született 1997. február 2-án. A középiskola elvégzése után az Indiana Egyetemen tanult, az NCAA-ben az Indiana Hoosiers csapatában játszott, 2016 és 2020 között 120 mérkőzésen lépett pályára. Profi karrierjét 2020. augusztus 15-én Görögországban, a másodosztályból frissen feljutó Charilaos Trikoupis gárdájánál kezdte. 2021 márciusában visszatért az Amerikai Egyesült Államokba, hogy az NBA Summer League-re készüljön, 2021 augusztusában a Utah Jazz White és a Philadelphia 76ers csapataiban lépett pályára. Novemberben visszatért Görögországba, a Larisa csapatához igazolt, ahol a DEAC korábbi játékosával, Stefan Moodyval játszott együtt. Az idényben 22 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 18,1 percet játszott, ez idő alatt 7,5 pontot, 1,9 lepattanót, 1,0 gólpasszt tett a közösbe. Devonte családjában szinte mindenki kosárlabdázik, a legismertebb közülük idősebb testvére, a háromszoros NBA-bajnok Danny Green, aki jelenleg a Memphis Grizzlies csapatának a tagja.

Forrás: kosarlabda.ase.hu

Csirke Ferenc, az ASE vezetőedzője azt mondta, örül Devonte leigazolásának, úgy érzi, hogy vele egy komplett mezőnyembert sikerült szerezni, és reméli, hogy védekezésben és támadásban is vezére lesz a csapatnak. – Végre kész a csapat, köszönöm a menedzsment munkáját, most rajtunk a sor, hogy egy szép éve legyen a paksi kosárlabdázásnak – fogalmazott.

Devonte Green az mondta, izgatott, hogy az ASE-nál folytathatja a pályafutását, várja, hogy Paksra utazhasson, és elkezdhesse a munkát, amit remélhetőleg egy sikeres szezon követ. – Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a csapat szép eredményeket érjen el – húzta alá.

Az Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapata augusztus 15-én kezdi meg a munkát Csirke Ferenc vezetőedző, Szentendrei Áron másodedző és Gyebrovszki Ádám erőnléti edző vezérletével. Az idegenlégiósok augusztus végén csatlakoznak a csapathoz.