Megkezdte a felkészülést az ASE férfi kosárlabdacsapata

Hétfőn délelőtt (08.15.) megkezdte a felkészülést a 2022/2023-as bajnoki szezonra az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Csirke Ferenc és szakmai stábja tíz játékossal kezdte meg a munkát, a külföldi játékosok a hónap végén csatlakoznak a többiekhez. Eilingsfeld János a válogatott keretével készül az augusztus 24-én, Szombathelyen sorra kerülő litvánok elleni világbajnoki selejtezőre, így ő is később kapcsolódik be a munkába.

Az első közös edzés után a csapat egyik új játékosát, a Szolnoki Olajbányásztól Paksra igazoló, nigériai születésű, de magyar állampolgárságú, 22 éves, 205 cm magas Samuel Taiwot kérdeztük eddigi benyomásairól.

– Nem sokkal a szerződéskötés után leköltöztem Paksra, és rögtön egy kéthetes alapozással kezdtem. Azután kaptam egy kis pihenőt, és ma kezdtük újra a munkát. Nagyon jól érzem magam Pakson, szép a város, tökéletes a hely, akár a napi élet, akár a kosárlabda szempontjából. Közel van minden, a barátnőmmel kicsit már bejártuk a várost, nagyon tetszik, hangulatos – mondta.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Arra a kérdésre, hogy milyen szezont szeretne, Samy azt válaszolta, hogy szeretné segíteni a csapatot, szeretne a hasznára lenni. – A közös edzések mellett Gulyás Robival lesz egyéni képzésem is, ha jól tudom hetente egyszer vagy kétszer. A súlyom már megvan a center poszthoz – jelenleg 106 kg –, de szeretek a négyes poszton is játszani. Szolnokon sokat játszottam az ötös poszton, és ezért szeretnék a négyesen is stabil játékossá válni, és lehetőség szerint minél többet játszani ezen a poszton. Szívesen dobok kívülről is, az edző azt mondta, hogy nyugodtan csináljam azt, amit tudok, megkapom a lehetőséget, csak éljek vele. Szerintem a csapatunk összetétele alapján sokféleképpen fogunk tudni játszani, mert több olyan játékos van, aki több poszton is bevethető, nagyobb lesz a variációs lehetőség.