Megkezdődött a fesztivál

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– A fesztivál szó az ünnep szóból származik. A fesztivál ünnep a résztvevőknek, a tanároknak és a hallgatóságnak egyaránt – mondta beszédében Kovács Zalán László fesztiváligazgató, a 7. Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál nyitókoncertjén, augusztus 22-én a Csengey Dénes Kulturális Központban. A fúvóstáborokkal összekötött egyhetes programot, amelyre mintegy 15 országból, Ausztriától Japánig érkeztek résztvevők, koncerttel nyitották meg. Az eseményen szólistaként közreműködött a fesztiváligazgató tubaművész mellett Kiss Gy. László Liszt-díjas tárogatóművész, valamint Klenyán Csaba Liszt-díjas klarinétművész, vendégként fellépett a Paksi Városi Vegyes Kar.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Babenyecz László, a vegyeskar karnagya azt mondta, hogy a meghívás megtisztelő volt számukra, a nyitókoncerten acapella műveket adtak elő. Kovács Zalán László arról beszélt, hogy szeretik Paksot, ez a város pedig a rangos nemzetközi eseményt, amely az elmúlt hét évben kibővült, a környező településeken, Dunaföldváron, Madocsán, Kalocsán, Dunaszentgyörgyön és Gerjenben is tartanak koncerteket.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A program egyik új eleme a térzene koncertsorozat, amely augusztus 26-ig tart, naponta 12.15-től az Atom téren várják a fúvószene kedvelőit a táborok résztvevői. A fesztivált, amelynek során több mint 20 koncertet és több mint 30 közösségi eseményt kínálnak, valamint a fúvóstábort, ahol megközelítőleg 150 fiatal és felnőtt vesz részt, augusztus 28-án zárják.