Felújították a Hétszínvirág tagóvoda melegítőkonyháját

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Teljes egészében felújították a Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág tagóvodájában a melegítőkonyhát. A ma (08.31.) tartott műszaki átadáson Szabó Péter polgármester úgy tájékoztatott, hogy a konyhában 1975 óta nem volt komolyabb felújítás, átalakítás, csupán kisebb karbantartási munkákat végeztek. – A konyha már messze nem felelt meg a kor követelményeinek, sem a burkolatok, sem a berendezés, sem a nyílászárók. Mindennek a felújítása most megtörtént, közel 50 millió forintból – mondta a polgármester, aki arról is tájékoztatott, hogy a kivitelező ZO-BAU Kft. jóval az októberi határidő előtt befejezte a munkát. Szabó Péter hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat az intézményeire, különösen a gyermekintézményekre, amelyekben folyamatosan végeznek fejlesztéseket.

A munkálatok során átalakításokat is végeztek, kettéválasztották a helyiséget tálaló-, illetve mosogatórészre, valamint kicserélték és áthelyezték az ételliftet. Siklósi Zoltán, a ZO-BAU Kft. ügyvezetője elmondta, hogy megújult a fűtésrendszer, a vízvezetékrendszer, a szennyvízrendszer és a villamoshálózat, végeztek hőszigetelést, vízszigetelést, a burkolatok is megújultak, valamint immár új, energiatakarékos berendezések (bojler, hűtőgép, ipari mosogatógép, tűzhely stb.) vannak a helyiségben.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Bosnyák Zoltánné, a Paksi Benedek Elek Óvoda vezetője arról tájékoztatott, hogy korábban szűk volt a tálalókonyha bejárata, mert a gyerekek, szülők által használt folyosóra nyílott, de a felújítás nyomán ez a probléma megoldódott, egyben a folyosói közlekedés biztonságosabbá vált. A dolgozók sokkal kényelmesebb, kulturáltabb körülmények között végezhetik feladatukat. Kiemelte, nagy öröm, hogy előbb elkészült a felújítással a kivitelező, hiszen így a szeptembert óvodájukban kezdhetik a Hétszínvirágos gyerekek. – Június 26-án adtuk át a munkaterületet a kivitelezőnek, és a felújítás idején az óvoda másik két tagintézményében fogadtuk a gyerekeket, tehát az egész intézmény dolgozói és a szülők is részesei voltak a munkának – tette hozzá Bosnyák Zoltánné.

TelePaks Híradó: