Szüreti napra készülnek Dunakömlődön

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív felvétel

A XXIV. szüreti napot tartják Dunakömlődön szeptember 17-én. Az érdeklődőket a faluházhoz invitálják, ahol színpadi produkciókkal, gyermekprogramokkal várják őket a szervezők. A dekoráláshoz most is kérik a lakosság segítségét, együttműködését, a részletekről ide kattintva tájékozódhatnak. A faluházat és környékét 16-án 16 órától díszítik.

Program:
13.00 – Langaléta Garabonciások – gólyalábas utcaszínház
14.00 – A szüreti felvonulás a faluháztól indul
14.05 – HuMen Brass Band fúvós zenekar fellépése
15.00 – Miss Bee fellépése, az egykori Bestiák együttes tagjának műsora
15.45 – Az Őszi sütemény-, és lekvármustra eredményhirdetése
16.30 – Keresem az uramat! – Várkonyi András és Fodor Zsóka műsora
18.00 – A Tűzvirág Táncegyüttes fellépése
19.30 – Oszvald Marika fellépése
20.00 – Utcabál a présházsoron
Kísérőprogramok: ugrálóvárak, arc- és hennafestés.

Idén is meghirdették a már hagyományos pályázatokat:

„Az ősz ízei az üvegben” pályázat: Várják az őszi gyümölcsökből (szilva, alma, körte, csipkebogyó, stb.) készült lekvárokat, dzsemeket, amelyeket a dunakömlődi faluház nyitvatartási idejében lehet leadni. A gyümölcsízeket Volf József étteremvezető vezetésével ötfős zsűri értékeli, a legzamatosabb lekvárok készítőit díjazzák.

„Az ősz ízei a tányéron” pályázat: Várják az őszi gyümölcsökből (szilva, alma, dió, stb.) készült édes süteményeket, amelyeket szeptember 17-én délig lehet leadni a dunakömlődi faluházban. A süteményeket szintén Volf József étteremvezető vezetésével ötfős zsűri értékeli, és a legízletesebb sütemények készítőit díjazzák.

FRISS! A várható rossz időjárásra tekintettel a szüreti nap programjait a faluházban tartják meg, írják a Csengey Dénes Kulturális Központ Facebook-oldalán.