Az ASE győzött a Szeged ellen, harmadik helyen végzett a csapat

A X. Morgen Ferdinánd-emléktorna második napján az Atomerőmű SE a harmadik helyért a Szegeddel mérkőzött. Az első napon a Tisza- partiak a Kaposvártól kaptak ki, míg az ASE kiélezett mérkőzésen, hosszabbításban maradt alul a Basket Brnoval szemben. A paksi csapatban Minchev, Green és Edwin sérülés miatt nem léptek pályára.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Kevés pont esett az első tíz percben, sok volt a pontatlan dobás, a rossz passz, a vendégek a harmadik percre elléptek három ponttal. A következő percekben nem változott a játék képe, sokat rotált Csirke Ferenc, a hetedik percben Kovács Ákos és Atkinson Jr. ketteseivel 10-10-re alakult az állás. Taiwo közelijével a vezetést is átvette az ASE, az utolsó percekben azonban csak a vendégek találtak a gyűrűbe.

A második felvonás elején Eilingsfeld kétszer is betalált egymás után, időt kért a Szeged. A következő percekben is Johnsy tartotta meccsben a Paksot, közben Kovács Ákos is betalált közelről. Gulyás és Atkinson Jr. büntetőkből volt eredményes, 28-29-re feljött az Atom. Az utolsó percekben zárkóztak a piros-kékek, Karosi a palánk alól talált be, Frank büntetői után pedig már egyenlő volt az állás, azonban a vendégek dudaszóra dobtak egy triplát.

A harmadik negyedben sem sokat változott a játék képe, a Szeged őrizte 1-2 pontos előnyét, az ASE pedig küzdött becsülettel. Eilingsfeld és Atkinson Jr. mellé becsatlakozott a pontszerzésbe Gulyás Milán is, a negyed végén Pajor büntetőivel csökkent két pontra a különbség.

Az utolsó tíz perc közepéig úgy tűnt, hogy sima Szeged győzelem lesz a vége, volt amikor nyolc ponttal is vezettek a Tisza-partiak. Aztán a hatodik percben Kovács Ákos távoli találatával 62-63-ra feljött az ASE, majd egy Atkinson Jr. triplával a vezetést is sikerült átvenni. A hetedik percben kipontozódott Atkinson, de ez sem törte meg a paksi lendületet, Gulyás és Kovács közelije után már hat pontra nőtt a hazai előny. Az utolsó percben a vendégek büntetőkből faragtak hátrányukból, de Kovács Ákos egy középtávolival bebiztosította a győzelmet.

Atomerőmű SE – Naturtex–SZTE-SZEDEÁK 71-65 (12-16, 20-19, 17-16, 22-14).

ASE: Frank 2, Gulyás 11/3, Pajor 4, Taiwo 4, Kovács Ákos 14/3, Eilingsfeld 17, Csizmadia NJ, Atkinson Jr. 17/3, Karosi 2.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök