Közösségi tér, zöldfelület, modern burkolat – megszépül a Templom tér

Teljesen megújul a tér a Jézus Szíve templomnál. A munkálatokat a feljáró átépítésével kezdték meg a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium területén zajló felújításhoz kapcsolva. A fejlesztés később önkormányzati forrásból folytatódik.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Lekordonozott, szalaggal körbekerített, földes terület jelzi, hogy a Jézus Szíve katolikus templom előtt megkezdődött a feljáró felújítása. A burkolatot, a közműveket felszedték. A beruházás a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium területén zajló, több mint hárommilliárd forint értékű felújításhoz kapcsolódik.

– Ennek az építkezésnek a keretében újul meg az iskola teljes közműhálózata és ennek köszönhető, hogy most a Templom tér ilyen feldúlt állapotban van. A teljes közműcsere megtörténik, és ennek a befejezéseként kap új burkolatot a Templom tér, a lépcsők kivételével – tájékozatott Skucziné Mány Katalin, a Paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium igazgatója.

– A helyiek régi vágya vált valóra ezzel a beruházással, mivel a tér balesetveszélyessé vált a töredezett burkolat miatt. A munka idejére szeretnék kérni egy kis türelmet a helyeiktől. Lesznek kisebb kellemetlenségek a munkagépek, a keletkező sár és gödrök miatt. A munkálatok október végére befejeződhetnek – mondta Ulbert Sándor, a körzet önkormányzati képviselője.

– Szoros az együttműködés a Pécsi Egyházmegye és Paks Város Önkormányzata között. Ez a beruházás ékes bizonyítéka a kiváló kapcsolatnak – fogalmazott Szabó Péter polgármester. A városvezető kifejtette: az iskola és a feljáró felújításához több engedélyt kellett biztosítania az önkormányzatnak. A két fél több ízben egyeztetett annak érdekében, hogy az oktatási intézmény új épületei beleilleszkedjenek a városképbe. Az önkormányzat és a Pécsi Egyházmegye között együttműködési megállapodás született a munka folytatására, illetve a Templom utca felújítására. – Már készülnek a tervek a templom előtti és melletti lépcsősor, valamint a tér teljes rekonstrukciójára is. Igazi közösségi tér jön majd itt létre új burkolattal és zöldterülettel. Ráadásul mindezt saját forrásból valósítjuk meg – közölte Szabó Péter.

TelePaks Híradó: