Eilingsfeld kiválását nem bírta el a csapat

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A nyíregyházi győztes kirándulás után újra Pakson lépett pályára az Atomerőmű SE NBI/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Az ellenfél,  a Debreceni EAC legutóbb Szolnokon kapott ki viszonylag simán, egyetlen eddigi győzelmüket a Nyíregyháza ellen szerezték. Mind a két csapat számára fontos volt a győzelem, a hazaiak teljes kerettel, a vendégek Scott nélkül vágtak neki a mérkőzésnek.

Eilingsfeld büntetőivel szerzett vezetést az ASE, majd Edwin talált be távolról. A paksi erőcsatár a gyűrű alól is betalált, majd egy szerzett labda utáni gyors indításból Green dobott egy ziccert, a harmadik perc végén 9-0-nál időt kértek a vendégek. Az ötödik perc közepén egy büntetőt értékesített Tóth Ádám, megszerezve a vendégek első kosarát. Edwin újabb távolija után 14-1-et mutatott az eredményjelző. Feléledt a Debrecen a szellős hazai védekezésnek köszönhetően zavartalanul célozhattak távolról, nem egész három perc alatt – Taiwo kétszer két pontot szerzett ez idő alatt – három triplájuk is betalált a paksi gyűrűbe. Időt kért Csirke Ferenc a nyolcadik perc végén, ami után Grubor középközéptávolijával kialakult az első negyed végeredménye.

A második felvonás elején feljöttek két pontra a vendégek, de az agilisan játszó Edwin pontjaival 24-18-ra ellépett a paksi csapat. Újra zárkózott a DEAC, az ASE próbálkozásai kimaradtak, a nyolcadik perc elején egy vendég tripla után 26-26-nál időt kért az Atom. Grubor távoli találata, és Edwin büntetője után egy kis levegőhöz jutottak a piros-kékek, azonban egy 6-0-s szériával átvette a vezetést sárga-fekete csapat. Ebben a tíz percben a sérüléssel bajlódó Eilingsfeld János már nem lépett pályára.

Kovács Ákos közelijével egyenlített a Paks, öt pont érkezett rá válaszul. Grubor távoli kísérlete talált utat a gyűrűbe, azonban most sem sikerült közelebb zárkózni, három büntetővel 35-40-re ellépett a DEAC. Taiwo kettesére ismét hármas érkezett a túloldalról, már hét pontra nőtt a hazai hátrány. Kovács Ákos triplája után két büntetőt értékesített a vendég, de jött a jó napot kifogó Edwin, és egy hármassal, majd egy duplával egy pontra zárkóztatta csapatát a nyolcadik perc végén. A végjáték most a paksiaknak sikerült jobban, Atkinson kettese, és Frank dudaszós hármasa után 49-47-et mutatott az eredményjelző.

Egy labdaszerzés után Atkinson zsákolt, majd Gulyás is a gyűrűig száguldva húzta be a labdát a gyűrűbe. A következő percek is Atkinsonról szóltak, előbb értékesítette büntetőit, majd megszerezte ötödik személyi hibáját, és kipontozódott az ötödik perc közepén. Edwin triplája után hat pontra nőtt a hazai előny, de a vendégek villámgyorsan visszajöttek egy pontra, időt is kért az ASE a nyolcadik perc közepén. Debreceni hárompontos dobásnál faultolt a paksi csapat, 3+1-es akció után 58-61-et mutatott az eredményjelző. Edwin , majd Grubor szerzett egy-egy kétpontost, egy perccel a vége előtt 62-61-nél időt kért a vendég. A végjátékban a vendégeknek minden összejött, ráadásul Edwin mindkét büntetőjét is kihagyta, az utolsó másodpercekben pedig már elszállt az esély az egyenlítésre.

Atomerőmű SE – DEAC  62-69 (20-12, 10-20, 19-15, 13-22).     Atomerőmű SE: Frank 3/3, Green 2, Gulyás 2, Pajor -, Taiwo 5, Kovács Ákos 5, Eilingsfeld 4, Grubor 10/6, Csizmadia NJ, Edwin, 25/12 Atkinson Jr. 6, Karosi NJ.

Csirke Ferenc: Megint elbuktunk egy egylabdás mérkőzést. Semmit sem tudunk megvalósatani abból, amit már hetek óta gyakorolunk. Eilingsfeldet is elvesztettük, ami szerkezeti problémát okozott, remélem hamar rendbe jön. Nagyon öncélú volt a játékunk, ezen változtatnunk kell. Kezdhetjük előlről.

Deon Edwin: Mindent megtettünk a győzelemért, próbáltam ma a csapat vezére lenni, sajnálom, hogy kikaptunk.