Megismerhetik az új tanösvényt

A dunakömlődi Tavaszi hérics e-tanösvény átadására várja az érdeklődőket az Ökocsiga Közhasznú Egyesület november 27-én. Gyülekező a dunakömlődi kisboltnál (Coop bolt mellett), 13.45 és 14 óra között, helyszínre érkezés egyénileg. Elsőként bemutatják a projektet és a tanösvény működését az egyesület képviselői, majd a tanösvény bejárása következik.

A tanösvény használatához okostelefon és mobilinternet-elérés szükséges. A tanösvény bejárását tíz éves kor felettieknek ajánlják. A részvétel ingyenes, nem kötött regisztrációhoz. A programról a törvényi előírásoknak megfelelően képfelvételek készülnek, amit a szervezők a pályázati elszámoláshoz, illetve a közösségi oldalukon használnak fel. A program nyilvános rendezvénynek minősül, ezért a résztvevők a megjelenésükkel automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A túraútvonal hossza körülbelül öt kilométer, ehhez mérten kell gondoskodni a megfelelő ruházatról, innivalóról. A túra vége belenyúlik a sötétedés idejébe, ezért lámpát vigyenek magukkal a résztvevők. A programot kedvezőtlen időjárás esetén is megtartják.

Az Ökocsiga Közhasznú Egyesület a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02288 számú „Dunakömlőd természeti és épített értékeit népszerűsítő tanösvény létrehozása” című pályázat keretében hozta létre a tanösvényt Dunakömlődön.

Dunakömlődi templom. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív
Dunakömlőd. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív illusztráció