Paksi advent 2022 – Gyertyagyújtás advent első vasárnapján

Megkezdődik az adventi program Pakson. Ahogy arról korábban beszámoltunk (itt), ebben az esztendőben a Csengey Dénes Kulturális Központ előtti téren lesz egy kisebb adventi udvar, amely december 1-jétől minden héten csütörtöktől vasárnapig lesz nyitva 15 és 19 óra között. Minden héten az első három nyitvatartási napon lesz kulturális műsor, vasárnaponként pedig a kulturális központban tartják meg az adventi gyertyagyújtást.

Az első gyertyát Leber Ferenc, Paks alpolgármestere gyújtja meg az adventi koszorún november 27-én 16 órakor, majd 17 órától koncertet ad a Shisha Café zenekar. December 4-én Süli János országgyűlési képviselő gyújtja meg a második gyertyát, és a Dirty Sleepers lesz a fellépő. Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere gyújtja meg a harmadik gyertyát, december 11-én, majd László Boldizsár és Nánási Helga dalestje következik. December 18-án Szabó Péter, Paks polgármestere gyújtja meg a negyedik gyertyát, fellép Dorogi Péter, Tibes, valamint Oláh Gergő.

November 24-én a DC Dunakom Zrt. megkezdte karácsonyi fények felszerelését. Arról, hogy a város frekventáltabb részein lesz karácsonyi díszvilágítás Szabó Péter polgármester írt közösségi oldalán. Köszönetet mondott azon vállalkozóknak, akik az energiaválság okozta nehézségek közepette támogatták ezt. Közben a Paksi Kertbarátok Egyesülete betlehemet díszített.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal/archív felvétel