Kiélezett meccsen győzött az ASE Kecskeméten

Ismét idegenben lépett pályára az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata, ezúttal Kecskeméten, a közvetlen rivális ellen játszottak Kovács Ákosék. A hazaiak a mérkőzés előtt a nyolcadik, míg a piros-kékek a kilencedik helyen álltak a tabellán. Az előző fordulóban Szolnokon pályára lépő paksi játékoskerethez képest annyi változás történt, hogy újra négy külföldit vethetett be Csirke Ferenc, az utóbbi napokban már nagy erőkkel folyt az új játékos De’Monte Buckingham beépítése. A másik jó hír a szurkolóknak, hogy Eilingsfeld János elkezdte az edzéseket, és a játékot is vállalta.

Az első pontokat Eilingsfeld szerezte, majd Atkinson és Edwin is betalált közelről, Eilingsfeld újabb kettese után 2-8-at mutatott az eredményjelző a harmadik perc végén. Jól védekezett, és jól is támadott ezekben a percekben az ASE. A negyed közepén öt pontra feljöttek a hazaiak, de először egy szemfüles labdaszerzés után közelről, majd távolról is eredményes volt Kovács Ákos, tíz pontra nőtt a paksi előny. Gulyás közelije, majd Buckingham büntetője után 5-18-at mutatott az eredményjelző, azonban az utolsó akcióból a hazaiak egy 2+1-el feljöttek tíz pontra.

A második felvonás elején sokáig csak Atkinson közeli találatát jegyezhettük fel paksi oldalon, szerencsére a kecskemétiek sem szórták a pontokat, az ötödik perc közepén, ASE időkérés után 15-20 volt az állás. Buckingham triplája és Atkinson duplája után újra tíz pontra nőtt a piros-kékek előnye, de egy hármassal, majd egy eladott paksi labda utáni kétpontossal 20-25-re alakította az állást a lila-fehér társaság. Négy pontra csökkent az Atom előnye, Grubor távoli találata a legjobbkor érkezett, de továbbra sem ültek a támadások, a labdák kifelé jöttek a hazai gyűrűből, 26-29-nél időt kért Csirke Ferenc, a kilencedik perc végén. Atkinson közelről talált be, majd Edwin labdaszerzés után zsákolt, időt kértek a hazaiak 26-33-nál. Az utolsó pontokat a Kecskemét szerezte büntetőből.

A nagyszünet után még egy perc sem telt el és a hazaiak ledolgozták ötpontos hátrányukat. Ezután Atkinson és Edwin révén hat ponttal ellépett az ASE, de két triplával és egy kettessel már a Kecskemétnél volt az előny a negyed közepén. Ezután hullámzó játék következett, hol a hazaiak, hol az Atom vezetett, Buckingham és Edwin hármasaival az utolsó perc közepén még a piros-kékeknél volt az előny, de egy tripla után kétpontos kecskeméti vezetésnél ért véget a harmincadik perc.

Jól indult az utolsó felvonás, Edwin kettes, Kovács Ákos hármas, Grubor technikaiért értékesített büntető, majd egy Atkinson ziccer, a negyedik perc közepén időt kértek a hazaiak 53-59-es állásnál. Két perc múlva már Csirke Ferenc hívta magához tanítványait, egy 11-2-es sorozattal 64-61-re vette át a vezetést a lila-fehér társaság. Grubor dobott egy hármast, majd Edwin 2+1-es akciója és egy újabb kecskeméti időkérés következett. Izgalmasra sikerült az utolsó két perc, de az ASE már nem engedte három pontnál közelebb az ellenfelet, és Edwin vezérletével megérdemelten nyerte a mérkőzést.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Atomerőmű SE 69-74 (8-18, 20-15, 25-18, 16-23). Atomerőmű SE: Frank -, Gulyás 2, Pajor NJ., Eilingsfeld 6,Taiwo -, Kovács Ákos 11/6, Grubor 7/6, Edwin 27/3, Atkinson Jr. 14, Buckingham 7/6, Karosi NJ.

A kép illusztráció. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks