Bronzérmek a dzsúdósoknál

Ahogy azt már év vége felé megszokhattuk, idén is felkérte Pupp Rékát egy európai top dzsúdóklub, hogy képviselje színeit a klubcsapatok Európa-bajnokságán. Ezúttal a portugál Sporting Lisboa e Benfica jelentkezett 52 kilogrammos klasszisunkért és Réka igazán meghálálta a bizalmat, írják a judo.ase.hu-n.

A georgiai Goriban megrendezett versenyen a portugál bajnokcsapat bejutott az elődöntőbe, amihez Réka két győzelemmel járult hozzá. Először visszavágott a világbajnoki vereségért a mongol Bishreltnek, aki ezúttal francia csapatban küzdött. A négy közé jutásért a spanyol Valenciában harcoló Perez Box ellen láthattunk egy látványos karfeszítést háromszoros Grand Slam győztesünktől. Habár az elődöntőben és a bronzmeccsen nem sikerült győzni a brit Giles és a koszovói Krasniqi ellen, a csapat végül mégis bronzéremnek örülhetett. Réka az előző évekhez hasonlóan idén is klubcsapat Eb-dobogón állhatott.

Forrás: judo.ase.hu

Ugyanezen a hétvégén az ASE ifjúsági dzsúdósai az UTE dzsúdócsarnokában léptek tatamira, hogy harcba szálljanak a III. osztályú felnőtt országos bajnokság érmeiért.

Krausz Kornél 60 kilogrammban szép földharcgyőzelemmel jutott az elődöntőbe, ahol két vazaris verséget szenvedett. A bronzmeccsen gyönyörűen koncentrált, és látványos hajítással dobta ipponra ellenfelét, ezzel megszerezve a bronzérmet.

Metzger Botond is lehengerlően kezdett a 66 kilósok között. Egy fojtás, egy karfeszítés és máris az elődöntőben volt. Sokáig kiélezett harcot vívott a döntőbe jutásért, de végül az aranypontban ellenfele vazarit dobott. Botond a bronzcsatában újra földharcban jeleskedett, és fojtással fejezte be a találkozót, így ő is érmesként zárt.

Komlósi Csongor a 81 kilogramban harcolt, és egy igazán kemény, szoros meccsen vazari hátrányból kiegyenlített, vetődéses kardobással. Csongor ismét megvillant, ami újabb vazarit ért. Sajnos a második dobás során vállsérülést szenvedett. Hiába győzött, nem tudta folytatni a küzdelmeket.