Járási közbiztonsági egyeztető fórum Pakson

Járási közbiztonsági egyeztető fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak, olvasható a police.hu oldalon.

Forrás: police.hu

A Paksi Rendőrkapitányságon tartották meg a napokban a város és a környező települések vezetői, valamint a rendőrséggel együttműködő szervezetek képviselői számára a járási közbiztonsági egyeztető fórumot. A rendezvényen részt vett dr. Biró Attila r. alezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, valamint az önkormányzatok, a kormányhivatal, a KLIK, a helyi polgárőr egyesületek képviselői is.

Végh Lajos r. ezredes, paksi rendőrkapitány köszöntötte a résztvevőket, majd a szakterületek vezetői ismertették a járás idei első tíz hónapjára vonatkozó közbiztonsági, közlekedési és bűnügyi helyzetét. Ezt követően a településeken felmerülő problémákat beszélték meg a jelenlévőkkel. Az egyeztetésen olyan probléma nem merült fel, ami az egyébként kedvező statisztikai folyamatokat negatívan befolyásolná, azaz rontaná a lakosság szubjektív közbiztonságérzetét.

Végh Lajos, a kapitányság vezetése és munkatársai nevében megköszönte a paksi járás településein működő polgárőr egyesületek, civil szervezetek, egyesületek és önkormányzatok aktív munkáját. Biztosította őket arról, hogy továbbra is számíthatnak az együttműködésükre és a közös szolgálatokra.