Díjazták Paksot a Virágos Magyarország versenyen

A Technológiai és Ipari Minisztérium díját nyerte Paks az idei Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen – jelentette be Szabó Péter, Paks polgármestere ma (11.29.) sajtótájékoztatón.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 29. alkalommal indította útjára a Virágos Magyarország versenyt, amelyre a települések önkormányzatai nevezhettek. A megméretésben idén összesen 439 pályázatot értékeltek, és 50 települést díjaztak a különböző kategóriákban. A közelmúltban tartott díjkiosztó gálán az Ipari és Technológiai Minisztérium különdíját kapta meg Paks, város kategóriában.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szabó Péter elmondta, hogy júliusban járt a verseny zsűrije Pakson, ellátogattak a Gárdonyi kilátóba, Lussoniumba, ahol római kori játszótér és fűszernövénykert létesült, a Sárgödör térre, az Ürgemezei pihenőparkba, valamint az Atom térre, ahol a rekonstrukció során több mint hatezer négyzetméter felület újult meg, aminek 60-70 százaléka zöldfelület.

A polgármester hangsúlyozta, fontos, hogy a város részt vegyen a Virágos Magyarország versenyben, mert a szakmától kap visszajelzést az elvégzett munkáról, amelyben sokan szerepet vállalnak. Hozzátette, hogy a zsűrivel való beszélgetés során a grémium tagjai a virágosítás és a zöldfelület-felújítások mellett arról a folyamatról is elismerően nyilatkoztak, amely évek óta zajlik a városban a fásítás érdekében.

– Minden lehetőséget megragad az önkormányzat arra, hogy mindinkább zöldüljön a város, hiszen a fásításnak szerepe van a klímavédelmi célok elérésében. A zöldfelület növelését szolgálta a 2020-ban lezajlott 1000 fát Paksra! elnevezésű program, a következő esztendőben tízezer cserjét ültettünk a városban, nemrégiben pedig harmincegy facsemetét ültettünk el Pakson a VárosFa elnevezésű program támogatásával játszótereknél – összegzett Szabó Péter.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks