Heteken keresztül zajlott a gyűjtés

Véget ért a Paks II. Zrt. egyik adventi jótékonysági akciója, amelynek során a két új blokk létesítésén dolgozó munkavállalók ruhákat, cipőket gyűjtöttek rászoruló családoknak. Az adományokat a projekttársaság munkatársai hétfőn (11.28.) vitték el a Paksi Katolikus Plébániára. Az adományokat hamarosan a Katolikus Karitász paksi szervezete juttatja célba.

Plafonig álltak a csomagok annak az autónak a rakterében, amellyel a Paks II. Zrt. munkatársai érkeztek a Paksi Katolikus Plébániához. A két új blokk létesítésén dolgozó munkavállalók ruhákat, cipőket gyűjtöttek rászoruló családoknak. A felajánlásokat Rákóczi Péter, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója adta át Kürtösi Krisztián katolikus plébánosnak.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Rákóczi Péter kommunikációs igazgató az átadást követően azt mondta, hogy büszke a Paks II.-es kollegákra, mivel nagyon nagy lelkesedéssel és odaadással gyűjtötték a ruhadarabokat. Az adventi jótékonysági akció eredményeként több mint ezer ruhadarab kerülhetett a csomagokba. Van köztük kabát, cipő és takaró is, ami a kommunikációs igazgató szerint az elkövetkező időszakban hasznos lesz a rászorulóknak.

Az adományt örömmel fogadta a Katolikus Karitász. Gutai Júlia, a paksi szervezet koordinátora azt mondta, hogy hamarosan valamennyi ruhadarabot célba juttatják. Hozzátette, hogy az adomány egy része elkerül Ukrajnába, oda, ahol a legnagyobb szükségét látja majd a karitász, egy része az egyházmegyei központba kerül, és egy része pedig itt marad Pakson. A Katolikus Karitász paksi csoportja egyébként már hetekkel ezelőtt egyeztetett a Paks II. Zrt-vel annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb ruhadarabok érkezzenek adományként.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a két új blokk létesítésén dolgozó projekttársaság jótékonysági akciót hirdetett. Korábban a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályára vittek ajándékot karácsony előtt, és volt, hogy Dunaszentgyörgyön az általános iskola és a mellette található óvoda kerítését festették le a Rosatom önkénteseivel karöltve.