Az orosz és magyar kultúra volt a fókuszban

Tematikus foglalkozásokat tartottak a Nyitott Paks projekt keretében november 27-én és 28-án a Csengey Dénes Kulturális Központban. A rendezvényen kulturális és gasztronómiai programokkal várták az érdeklődőket. A résztvevők az orosz és a magyar kultúrával ismerkedhettek.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A hattyúk tava történetét követően részletet is láthattak a balettelőadásból az érdeklődők a Csengey Dénes Kulturális Központban. A Nyitott Paks projekt keretében a szervezők tematikus programokkal készültek a gyerekeknek és a családoknak. A rendezvényen az orosz kultúrával, tánccal, zenével és ételekkel ismerkedhettek a résztvevők, akik például elkészíthettek egy híres orosz desszertet, amely Anna Pavlova művésznőről kapta a nevét. Az eseményen Garannikova Aljona cukrászmester segítette az édesség díszítését.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A program másnap folytatódott, akkor a magyar kultúra volt a középpontban. Az eseményen gesztenyéből készült édességeket is kóstolhattak a résztvevők, továbbá különböző játékokat készíthettek a termésből. Vincze Bálint természetfotós képein keresztül pedig Oroszország és Magyarország természetével ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A kétnapos rendezvény célja az volt, hogy a lakosok betekintést nyerjenek mind a magyar, mind az orosz kultúrába – tájékoztatott Kern Tatyjana, az Orosz Honfitársak Koordinációs Tanácsának elnöke. Hozzátette, örülnek, hogy magyar és orosz családok egyaránt részt vettek a foglalkozásokon. A szervezők a jövőben is terveznek hasonló programokat.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A programok mellett két napon keresztül zsibvásárt is rendeztek a Csengey Dénes Kulturális Központban. A projekt a Belügyminisztérium és az Európai Unió által finanszírozott MMIA-2.2.16/7-2019-00001 azonosítójú, Nyitott Paks elnevezésű projekt keretében valósul meg.