Megkezdik az ajándékcsomagok kiszállítását

– Hosszú évek óta karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskedik az önkormányzat az alacsony jövedelemmel rendelkező nyugdíjasoknak. Az idei felhívásunkra mintegy 550 kérelem érkezett – mondta Szabó Péter polgármester ma (11.30.) sajtótájékoztatón, kiemelve, reméli, hogy örömöt okoznak az ajándékkal a nyugdíjasoknak, szebbé teszik ezzel számukra az ünnepet. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy december 1-je és december 20-a között, munkanapokon 8 és 16 óra között házhoz szállítják az ajándékcsomagokat. Mivel az ajándék átadásának időpontját nem tudják ennél pontosabban meghatározni, ezért kérik, hogy ha valaki a megadott időszakban egyáltalán nem tartózkodik otthon, vagy valami miatt rövid időre elmegy otthonról, bízza meg a szomszédját, rokonát az átvétellel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a tájékoztató szórólapot, hátoldalán az igényléshez kitöltendő adatlappal korábban eljuttatták a háztartásokba, ezt kellett a jövedelemigazolásokkal együtt leadni a paksi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán november 25-én 12 óráig. A kérelemnyomtatvány a paks.hu honlapról is letölthető, illetve a hivatal ügyfélszolgálatán is beszerezhető volt. A támogatást azok igényelhették, akik paksi lakóhellyel rendelkeznek, nyugdíjat vagy nyugdíjszerű ellátást kapnak, illetve a családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 99.750 forintot, egyedül élők esetében a 142.500 forintot.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szabó Péter polgármester elmondta a sajtótájékoztatón, hogy az ajándékcsomag tartalmát igyekeztek úgy összeállítani, hogy legyen benne tartós élelmiszer, olyan is, amit az ünnepi készülődésben fel tudnak használni a megajándékozottak, illetve például szaloncukor, filteres tea, csokoládé is. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy lefolytatták a közbeszerzési eljárást, és a Balikó és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szerződött az önkormányzat. Az ajándékcsomag értékét megemelte az önkormányzat, ez idén ötezer forint.