Ünnepre hangolódás a Német Nemzetiségi Önkormányzatnál

Idén is várta karácsonyi előkészületek foglalkozásra a paksi általános iskolák német nemzetiségi osztályaiban tanuló diákokat a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat. A program három napján a Paksi Bezerédj Általános Iskolából, a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából és a Paksi Deák Ferenc Általános Iskolából érkeztek tanulók a szervezethez.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A foglalkozásokon papírból hópelyhet, karácsonyfát és hóembert is lehetett készíteni. A rendezvény célja az volt, hogy a gyerekek megismerkedjenek a német adventi és karácsonyi hagyományokkal, szokásokkal, ezért a kézműves-foglalkozások mellett megtanulhatták az ünneppel kapcsolatos fogalmakat, kifejezéseket. A tapasztalatok alapján a tanulók szívesen vesznek részt a programokon – tájékoztatott Racskó Steffi, a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese.

Lacza Kitti, a Paksi Bezerédj Általános Iskola tanítója azt mondta, fontos, hogy a diákok felkészüljenek az ünnepekre, illetve az is, hogy a gyerekek ne csak az iskolában, hanem más közegben is tudják gyakorolni a német nyelvet.

A Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat jövőre is tervez programokat. Januárban megszerveznék a hagyományos svábbáljukat. Tavasszal pedig a húsvéti kézműves-foglalkozásokra várják majd a gyerekeket.