Mentőben jött a világra Adél

Mentőautóban született meg egy kislány Pakson tavaly ősszel. Adél hirtelen érkezett, ezért nem jutottak már el a kórházba. Az édesanya köszönőlevelet írt az Országos Mentőszolgálatnak.

Mészárosné Csapó Zsuzsanna a második gyermekével volt várandós. A 38. hétben járt, amikor szeptember 29-én hirtelen fájásai voltak és elfolyt a magzatvize. A férjével úgy döntöttek, hogy nem indulnak útnak Pécsre, hanem mentőt hívnak. A kiérkező mentősök egyike, Bor János több mint negyven éve mentőzik. Felidézte, hogy háromnegyed nyolc környékén érkezett a riasztás a mentőszolgálathoz. Amikor megérkeztek, látták, hogy már a kitolási szakasznál tart a szülés, így nem indultak el a kismamával a kórházba, hanem leparkoltak a ház elé, és a mentőautóban segítették világra a kicsit. Az édesanya azt mondta, hogy a mentősök mindenben segítettek neki, lelkileg is támogatták. – Biztonságban éreztem magam mellettük, még a szokatlan helyzet ellenére is. A mentős kollégák szakmailag is maximumot nyújtottak, de lelki jelenlétük és biztatásuk is kellett ahhoz, hogy mindketten jó egészséggel, komplikáció nélkül jutottunk túl a szülésen – fogalmazott Zsuzsanna. Adél 4070 grammal jött világra, jelenleg 6500 gramm, egészséges és szépen fejlődik. Kétéves kistestvére mindig ott sündörög körülötte.

Forrás: TelePaks

Bor János a riport készítésekor örömmel dajkálgatta Adélt. A mentős, akinek két gyermeke és két unokája van, azt mondta, hogy az ilyen pillanatokért érdemes dolgozni, ezért is szép a mentős szakma. Hozzátette, amikor megtudta, hogy az édesanya köszönőlevelet írt az Országos Mentőszolgálatnak, elérzékenyült. Zsuzsanna elképzelhetőnek tartja, hogy tovább bővül a család. Amikor elköszönt Bor Jánostól, viccesen megjegyezte, hogy ha jönnek majd a fájások, a paksi mentős párost hívja.

TelePaks Híradó: