Újabb állomásához érkezett a felújítás

Felújítási munka zajlik a gyapai közösségi házban. A rekonstrukció mostani szakaszában rámpát építenek az udvaron, ami térkő burkolatot kap. Odabent is zajlik a munka, több helyen új nyílászárókat építettek be, a folytatásban pedig aljzatbetonozást végeznek a szakemberek, illetve felújítják a klubhelyiségben az álmennyezetet és a világítást.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Megközelítőleg két hete indult el a felújítási projekt újabb szakasza a gyapai közösségi ház területén. Heizler Zoltán részönkormányzati képviselő úgy tájékoztatott, hogy néhány napon belül kicserélik a kivitelező munkatársai a bejárati ajtót, majd az előtér csapóajtajait is. Utána következik a burkolás, amit aljzatbetonozás előz meg. Az udvaron rámpát építenek, ami térkő burkolatot kap majd, így a jövőben a mozgáskorlátozottak is könnyen meg tudják közelíteni az épületet.

A több mint hétszáz négyzetméter alapterületű épület átalakításával fokozatosan haladnak. A felújítás néhány éve a tetőfelújítással kezdődött, első lépésként a beázást szüntették meg.

A mostani szakasz a vizesblokkok rekonstrukcióját is magában foglalja, az új mosdók akadálymentesek lesznek. A klubhelyiségben az álmennyezetet és a világítást is felújítják. Heizler Zoltán azt mondta, hogy a klubhelyiségben már szemmel látható a munka, sok ablakot már kicseréltek új, korszerű nyílászáróra.

A közösségi házat Paks Város Önkormányzata vásárolta meg. Szabó Péter polgármester 2021 nyarán azt mondta, a cél az volt, hogy az épületet a továbbiakban ne kelljen bérelni. A városvezető kiemelte, hogy bruttó 52 millió forintot fordítottak az ingatlanvásárlásra.

A felújítási projekt mostani szakasza pályázaton nyert mintegy 30 millió forintból valósul meg. A tervek szerint a műszaki átadásra március végén kerül sor.